31.3.19

Μηνύματα και... απρόοπτα...

Το μήνυμα για επικείμενη πολιτική αλλαγή επανέλαβε και από τη Βέροια ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ...
παράλληλα εξαπέλυσε και νέο γύρο σφοδρής επίθεσης στην κυβέρνηση για τη Συμφωνία των Πρεσπών, τονίζοντας ότι η ΝΔ θα προσπαθήσει να αμβλύνει τις συνέπειές της.

«Το μήνυμα που εισπράττω και από την Κεντρική Μακεδονία: Η Ελλάδα είναι έτοιμη για μεγάλη πολιτική αλλαγή. Στις εκλογές που έρχονται θα δείξουμε την πόρτα της εξόδου στον κ. Τσίπρα», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Χαρακτήρισε τις ευρωεκλογές, σε περίπτωση που δεν γίνουν ταυτόχρονα εθνικές εκλογές ως «δημοψήφισμα», λέγοντας ότι θα είναι η πρώτη ευκαιρία που θα έχει ο λαός να εκφραστεί μετά από τέσσερα χρόνια. «Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να βγει από το σιδηρόφρακτο Μαξίμου», είπε, αντιπαραβάλλοντας την εικόνα αυτή με τη δική του και τις περιοδείες σε όλη την Ελλάδα.

Στις Σε άλλο σημείο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι οι οι κάλπες θα είναι η ευκαιρία για μια μεγάλη συμπόρευση, η οποία θα φέρει μαζί στην ίδια κοίτη μιας μεγάλης πολιτικής αλλαγής παλιά στελέχη της ΝΔ, ανθρώπους που ψήφιζαν το κόμμα και του γύρισαν την πλάτη, αλλά και νέους ψηφοφόρους που προέρχονται από άλλους πολιτικούς χώρους. Μάλιστα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε και ειδική μνεία στους νέους ανθρώπους, καλώντας τους «να έρθουν να ψηφίσουν, να μην αφήσουν άλλους να πάρουν αποφάσεις που τους αφορούν». Τους κάλεσε, δε, να σκεφτούν ποιο κόμμα μπορεί να κάνει τη ζωή τους καλύτερη, προσθέτοντας ότι πρέπει να σκεφτούν ποιο κόμμα μιλά για Παιδεία και πτυχία με αξία, ποιο κόμμα εισηγείται την ενίσχυση της επαγγελματικής εκπαίδευσης και ποιο κόμμα μιλά για νέες δουλειές. «Η ΝΔ είναι το κόμμα που εξασφαλίζει τα συμφέροντα της νέας γενιάς», είπε και κάλεσε τα κομματικά στελέχη να προσεγγίσουν τους νέους ανθρώπους και να τους κάνουν κοινωνούς των προτάσεων της ΝΔ. «Δεν χρειάζεται να αφιερώσουμε χρόνο να εξηγούμε γιατί απέτυχε ο κ. Τσίπρας. Η μεγάλη πρόκληση για εμάς είναι να πείσουμε τους πολίτες ότι υπάρχει καλύτερο αύριο με τη ΝΔ και ότι αυτή η δεκαετής κρίση δεν μας αξίζει», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Επεισόδιο με «πατριώτες» και βολές για τις Πρέσπες

Όσο για το Σκοπιανό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κινήθηκε εκ νέου σε υψηλούς τόνους, ενώ η ομιλία του συνοδεύτηκε και από ένα απρόοπτο, καθώς τρεις πολίτες που δεν είναι σαφές αν ήταν μέλη της Χρυσής Αυγής προσπάθησαν να τον διακόψουν φωνάζοντας «κι εσείς τα ίδια θα κάνατε».

«Έρχομαι στη Μακεδονία σε μια δύσκολη συγκυρία που οι Μακεδόνες αισθάνονται προδομένοι, αισθάνονται ταπεινωμένοι από μια κυβέρνηση που υπέγραψε τη Συμφωνία των Πρεσπών που εμείς καταψηφίσαμε», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Εσείς πού ήσασταν;

«Ως ανοικτό και δημοκρατικό κόμμα ακούμε τους πάντες, αλλά προειδοποιήσαμε ότι η κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών δημιουργεί αρνητικά τετελεσμένα», είπε, απαντώντας στις φωνές ο κ. Μητσοτάκης. «Πού ήταν αυτοί όταν δίναμε τον αγώνα μας και προειδοποιούσαμε για τις ευθύνες τους (σ.σ. της κυβέρνησης) απέναντι στην Ελλάδα και στην ιστορία;», είπε ακόμα ο πρόεδρος της ΝΔ. «Υποβάλαμε πρόταση δυσπιστίας. Εξηγήσαμε με ειλικρίνεια ότι δημιουργούνται αρνητικά τετελεσμένα. Θέσαμε όλες και όλους προ των ευθυνών τους. Αυτό που έγινε στη Βουλή ξεφεύγει από τα κοινοβουλευτικά έθιμα. Μια ετερόκλητη συμμαχία με αντάλλαγμα υπουργεία και θέσεις υπερψήφισε τη Συμφωνία των Πρεσπών», είπε ακόμα ο κ. Μητσοτάκης.

«Αντισταθήκαμε και εμείς σε μεγάλες πιέσεις. Εμείς το 2008 θα μπορούσαμε με μεγάλη ευκολία να είχαμε υπογράψει. Ο Κώστας Καραμανλής όμως είπε όχι στις μεγάλες πιέσεις που του ασκήθηκαν γιατί δεν ήταν διατεθειμένος να κάνει αυτό που έκανε ο κ. Τσίπρας», προσέθεσε.

Υπογράμμισε, πάντως, ότι η ΝΔ θα κάνει μεγάλη προσπάθεια να αμβλύνει τις αρνητικές επιπτώσεις από τη Συμφωνία των Πρεσπών και έκανε λόγο για μια μεγάλη επικοινωνιακή εκστρατεία προβολής της ελληνικότητας της Μακεδονίας, αλλά και για ουσιαστική στήριξη των επαγγελματιών και των παραγωγών της Βορείου Ελλάδος.

Η βουβή οργή των πολιτών

«Από τον κ. Τσίπρα η κοινωνία θα θυμάται: τα ψέματα και την εξαπάτηση, τους φόρους, τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και τον διχασμό, το δηλητήριο με το οποίο μπόλιασε την πολιτική ζωή του τόπου», είπε ακόμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Διακρίνω μια βουβή οργή, έναν κόσμο σιωπηλό», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, λέγοντας ότι τα τελευταία χρόνια, η ζωή των πολιτών έχει γίνει χειροτερη και, ως εκ τούτου, δεν πρόκειται να ξαναδώσουν τρίτη ευκαιρία στον κ. Τσίπρα.

«Ο κ. Τσίπρας μας λέει ότι συντασσόμαστε με την ακροδεξιά: η ΝΔ είναι η μεγάλη λαϊκή κεντροδεξιά παράταξη που πάντα βρέθηκε απέναντι στα άκρα. Ο κ. Τσίπρας κυβέρνησε τέσσερα χρόνια με τον κ. Καμμένο», είπε, ακόμα, αποδομώντας τα επιχειρήματα της κυβέρνησης. «Η ΝΔ είναι το κόμμα του μικρομεσαίου επιχειρηματία, του αγρότη, της Ελλάδας που ξυπνάει νωρίς, είναι ένα πλατύ λαϊκό κόμμα, το οποίο ακουμπάει σε όλες τις κοινωνικές τάξεις», είπε ακόμα.

Ως προς τις σχέσεις με τη διαπλοκή, είπε ότι «δεν βάλαμε εμείς στο ευρωψηφοδέλτιό μας τον κ. Κόκκαλη, το όνομα που ταυτίστηκε με τη διαπλοκή στη χώρα μας». Όσο για την υπόθεση Πετσίτη, προσέθεσε ότι «αποκαλύπτονται συνταρακτικά πραγματα για παράξενες ροές χρήματος, από κυπριακές offshore, τις οποίες όλως τυχαίως τις στήνουν οι ίδιοι δικηγόροι που συνομιλούν με τον κ. Παππά». «Οι σκοτεινοί δρόμοι της διαπλοκής θα αποκαλυφθούν», προειδοποίησε.

Επέμεινε, τέλος, ότι η ΝΔ θα μειώσει φόρους και εισφορές και θα δημιουργήσει πολλές και καλές θέσεις απασχόλησης μέσα από πολλές ιδιωτικές επενδύσεις, ενώ επανέλαβε και την αμέριστη στήριξή του στον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα για μια νέα θητεία στην Περιφέρεια...

Δεν υπάρχουν σχόλια: