30.3.19

Κλείνει το κέντρο υποδοχής προσφύγων στη Σάμο...




Σε δύο νομοθετικές παρεμβάσεις του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, καθώς και στο κλείσιμο του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη...

Σάμο αναφέρθηκε ο αρμόδιος υπουργός Δημήτρης Βίτσας.

Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, ο κ. Βίτσας δήλωσε ότι τα δύο σχέδια νόμου (που σχετίζονται με το οργανόγραμμα του οργανισμού του υπουργείου και με τροποποιήσεις στο μεταναστευτικό κώδικα) θα κατατεθούν στη Βουλή την πρώτη και τη δεύτερη εβδομάδα του Απριλίου, αντίστοιχα, ενώ θα ψηφιστούν το ένα τον Μάιο και το άλλο τον Ιούνιο.

Επίσης, ο υπουργός εξέφρασε την εκτίμηση ότι «πριν από τις δημοτικές εκλογές θα έχει γίνει το μεγαλύτερο κομμάτι του προγράμματος» του υπουργείου για τη Σάμο, που αφορά στο κλείσιμο του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης, τη δημιουργία νέου χώρου και την αποσυμφόρηση του νησιού.

Όπως είχε χαρακτηριστικά ο κ. Βίτσας, «είμαι πάρα πολύ αποφασισμένος να λύσω αυτό το ζήτημα».

Αναφερόμενος στις δηλώσεις του τομεάρχη Μεταναστευτικής Πολιτικής της ΝΔ, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, ο οποίος έκανε λόγο για ευκολία από την πλευρά του υπουργείου στη χορήγηση αδειών παραμονής, ο κ. Βίτσας διευκρίνισε ότι πρόκειται για νόμο που προβλέπει ότι αν κάποιος με έγκυρο τρόπο μπορεί να αποδείξει ότι είναι επτά χρόνια στην Ελλάδα και δεν έχει ολοκληρώσει τις διαδικασίες για την άδεια διαμονής, μπορεί να ανανεώσει την άδεια για άλλα τρία χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: