31.3.19

Σκληρή ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης κατά της δημοσιοποίησης του σοκαριστικού βίντεο...


...από τη δολοφονία του Αλβανού κρατούμενου Άλμπερτ Μπάκο στον Κορυδαλλό.

 Το υπουργείο κάνει λόγο για «εντυπωσιοθηρία». Στο  βίντεο-σοκ...
που δημοσιεύτηκε από την εφημερίδα «Το Βήμα», οι δράστες της επίθεσης φαίνονται να καταδιώκουν ανενόχλητοι το αιμόφυρτο θύμα τους, στους διαδρόμους των φυλακών. Όταν ο Μπάκο φτάνει σε μία σιδερένια πόρτα, οι δύο σωφρονιστικοί υπάλληλοι που έχουν υπηρεσία δεν εμποδίζουν αποτελεσματικά τους δράστες, που περνούν από την πύλη και συνεχίζουν τη δολοφονική επίθεση. Οι δράστες σκότωσαν τον Μπάκο, πληγώνοντάς τον επανειλημμένα με αυτοσχέδια μαχαίρια.

Εκφράζοντας την αντίθεσή του για την κυκλοφορία του βίντεο, το υπουργείο Δικαιοσύνης τονίζει ότι ενώ «συγκεκριμένοι κύκλοι επιχειρούν συνεχώς να αποπροσανατολίσουν τους πολίτες μέσα από την αναπαραγωγή εικόνων, τη στιγμή που η ανάκριση και η αστυνομική έρευνα βρίσκονται σε κρίσιμη καμπή». «Η εργολαβική δημοσιοποίησή των εικόνων αυτών υπονομεύει ευθέως τη μεγάλη δικαστική και αστυνομική μάχη, υπηρετεί την εντυπωσιοθηρία και εντάσσεται στον συνεχή πόλεμο απέναντι στον αγώνα του Υπουργείου Δικαιοσύνης για καθαρές φυλακές», καταλήγει το υπουργείο. Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου: «Το σημερινό «βίντεο από τον Κορυδαλλό» αφορά στα γεγονότα της 14ης Ιανουαρίου που ήδη διερευνώνται από ειδικό Εφέτη Ανακριτή και αποτελεί στοιχείο της σχετικής δικογραφίας. »Σε ό,τι αφορά τη συγκεκριμένη υπόθεση είναι γνωστό ότι για πρώτη φορά τόσο η Δικαιοσύνη όσο και η Κυβέρνηση κινήθηκαν με αποφασιστικότητα και ταχύτητα σε ένα θέμα που κανείς δεν τολμούσε να αγγίξει για χρόνια. Την καταπολέμηση της μαφίας των φυλακών.

Το αποτέλεσμα ήταν η αποκάλυψη ενός τεράστιου εγκληματικού κυκλώματος με το οποίο ουδείς τόλμησε να συγκρουστεί εκτός από τη σημερινή Κυβέρνηση. »Η δικαστική έρευνα συνεχώς αποκαλύπτει νέες πτυχές του κύκλου βίας και εγκλήματος. Ενώ λοιπόν για πρώτη φορά πέφτει φως σ' ένα ευρύ εγκληματικό φαινόμενο συγκεκριμένοι κύκλοι επιχειρούν συνεχώς να αποπροσανατολίσουν τους πολίτες μέσα από την αναπαραγωγή εικόνων τη στιγμή που η ανάκριση και η αστυνομική έρευνα βρίσκονται σε κρίσιμη καμπή.

»Η εργολαβική δημοσιοποίησή των εικόνων αυτών υπονομεύει ευθέως τη μεγάλη δικαστική και αστυνομική μάχη, υπηρετεί την εντυπωσιοθηρία και εντάσσεται στον συνεχή πόλεμο απέναντι στον αγώνα του Υπουργείου Δικαιοσύνης για καθαρές φυλακές και ξερίζωμα των εγκληματικών κύκλων και των συμφερόντων που τους στηρίζουν». Τους τελευταίους μήνες έχουν σημειωθεί 10 αιματηρές συμπλοκές στις φυλακές Κορυδαλλού. Ο Άλμπερτ Μπάκο από την Αλβανία, είχε γίνει γνωστός στην Ελλάδα ως ο «μακελάρης του Μικρολίμανου», όταν μία νύχτα του Νοεμβρίου του 2014, άνοιξε πυρ με καλάσνικοφ σε μπαρ του Μικρολίμανου, σε καβγά για μία χορεύτρια του κέντρου, τραυματίζοντας 14 άτομα.

Στις 14 Ιανουαρίου μεταφέρθηκε από τις φυλακές Χανίων, προκειμένου να δικαστεί στις 19 Ιανουαρίου ως ηθικός αυτουργός για τη δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Στον Κορυδαλλό, μπήκε στο ίδιο κελί με τους συγκατηγορουμένους του στην υπόθεση της δολοφονίας του δικηγόρου, στην πέμπτη πτέρυγα του Κορυδαλλού. Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, ένας εξ αυτών του επιτέθηκε με αυτοσχέδιο μαχαίρι και οι υπόλοιποι άρχισαν να τον χτυπούν. Τρέχοντας, ο Μπάκο κατάφερε να φτάσει στο ισόγειο, λίγα μέτρα από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους που δεν φαίνεται να παρενέβησαν στην επίθεση. Οι δράστες καταδίωξαν το θύμα τους και συνέχισαν να το μαχαιρώνουν. Ένας από τους δολοφόνους είναι και ένας από τους φυσικούς αυτουργούς της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου. Ο Μπάκο, μαζί με έναν ακόμη κακοποιό που συμμετείχε στην απόπειρα δολοφονίας του δικηγόρου Αντωνόπουλου, υποστήριξε ότι εκτελούσε συμβόλαιο θανάτου που του είχε αναθέσει ο Αριστείδης Φλώρος, καταδικασμένος για την υπόθεση της HELLAS - Energa Power. Από την πλευρά του, ο Φλώρος διαψεύδει ότι έδωσε τέτοια εντολή, και ισχυρίζεται ότι εκβιάστηκε από τους δράστες να καταθέσει σε λογαριασμούς τους 5 εκατομμύρια ευρώ, ώστε να αναιρέσουν τις αρχικές, ενοχοποιητικές καταθέσεις τους.

lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: