9.3.19

Στο Μιλάνο κρίνεται η πρόκριση...

Στο Μιλάνο κρίνεται η πρόκριση Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού!Τα ματς του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού στο Μιλάνο απέναντι στην Αρμάνι (14 και 22/3 αντίστοιχα) φαίνεται ότι θα κρίνουν την...
πρόκριση των ελληνικών ομάδων στα πλέι οφ της Euroleague.

Συνεχίζεται η... μάχη για μια θέση στην οκτάδα της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης! Ο Ολυμπιακός μπορεί να νιώθει ένα «κλικ» πιο ασφαλής, έχοντας 13 νίκες και βατό πρόγραμμα, ενώ ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ τα παίζει όλα για όλα, κυνηγώντας μια ανατροπή σκηνικού (έχει τώρα 12 νίκες). 

Σε κάθε περίπτωση, τα δύο ματς των «αιωνίων» στην Ιταλία που ακολουθούν μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες φαίνεται ότι θα τα κρίνουν όλα. 

Αν οι Πειραιώτες χάσουν από την Αρμάνι μπορεί να μπουν σε περιπέτειες. Αντιθέτως, αν κερδίσουν θα «κλειδώσουν» την οκτάδα και θα βάλουν πιο... δυνατά στο παιχνίδι και το «τριφύλλι»!

Η ομάδα του Ρικ Πιτίνο θέλει διπλό του Ολυμπιακού στο Μιλάνο, αφού δεν έχει τους Πειραιώτες στην ισοβαθμία. Άλλωστε, με δεδομένο το πρόγραμμα του συνόλου του Ντέιβιντ Μπλατ, οι δύο ελληνικές ομάδες είναι σχεδόν απίθανο να ισοβαθμίσουν. Έτσι, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ κυνηγάει την Αρμάνι του Μάικ Τζέιμς, την οποία θα αντιμετωπίσει σε τρεις αγωνιστικές και η οποία έχει πολύ δύσκολο πρόγραμμα.

Συμπερασματικά, η ομάδα του Σιμόνε Πιανιτζιάνι δείχνει να έχει το πιο δύσκολο πρόγραμμα από όλους τους διεκδικητές των θέσεων 6-8, όμως κανείς δεν θα έχει εύκολο έργο στην τρέχουσα regular season. Το πιο εύκολο πρόγραμμα ίσως το έχει ο Ολυμπιακός, ο οποίος θα... κλειδώσει και τυπικά τα πλέι οφ με διπλό στην Ιταλία την επόμενη εβδομάδα. 

Με βάση το πρόγραμμα φαίνεται ότι μπορεί να μην χρειαστεί να φτάσουμε ως το τέλος του δρόμου, για να δούμε ποιοι θα προκριθούν στα πλέι οφ. Η κατάσταση για τις ελληνικές ομάδες μπορεί να ξεκαθαρίσει μέσα στις επόμενες 15 μέρες, με τον Μπλατ να «κυκλώνει» τον αγώνα με την Αρμάνι (14/3) και τον Πιτίνο τη «διαβολοβδομάδα» με Μπασκόνια (20/3) και Αρμάνι (22/3). 

Οι 16 νίκες σε συνδυασμό με ισοβαθμίες θα είναι αρκετές, για να δώσουν σε μια ομάδα την πρόκριση, ενώ όποιος πιάσει τις 17 νίκες κατά 99% θα προκριθεί. Οι 16 νίκες πιθανότατα θα δώσουν πρόκριση, αλλά σε συνδυασμό με τις σημαντικές ισοβαθμίες.

Παρακάτω ακολουθεί το πρόγραμμα των επόμενων πέντε αγωνιστικών των ομάδων που «παλεύουν» για τις θέσεις 6-8, μαζί με τα ρεκόρ τους:
Αρμάνι Μιλάνο (13-12)

Ολυμπιακός εντός
Ρεάλ Μαδρίτης εκτός
Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ εντός
Φενέρμπαχτσε εντός
Αναντολού Εφές εκτός

Ολυμπιακός (13-12)

Αρμάνι Μιλάνο εκτός
Μπάγερν Μονάχου εντός
Γκραν Κανάρια εκτός
Ζαλγκίρις εντός
Νταρουσάφακα εντός

Μπασκόνια (13-12)

Μπουντούτσνοστ εντός
Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ εκτός
Ρεάλ Μαδρίτης εντός
Αναντολού Εφές εντός
ΤΣΣΚΑ Μόσχας εκτός

Μακάμπι Τελ Αβίβ (12-13)

Αναντολού Εφές εντός
Ζαλγκίρις εντός
Χίμκι εκτός
Γκραν Κανάρια εντός
Φενέρμπαχτσε εκτός

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ (12-13)

ΤΣΣΚΑ Μόσχας εκτός
Μπασκόνια εντός
Αρμάνι Μιλάνο εκτός
Ρεάλ Μαδρίτης εντός
Μπουντούτσνοστ εντός

Μπάγερν Μονάχου (12-13)

Ζαλγκίρις εκτός
Ολυμπιακός εκτός
Μπαρτσελόνα εντός
Νταρουσάφακα εκτός
Γκραν Κανάρια εντός...

Δεν υπάρχουν σχόλια: