28.9.18

Νέα κωλύματα πριν τη δίκη για το «Noor 1»...

Άντα Ψαρρά

Στις 10 Οκτωβρίου αναμένεται να ξεκινήσει στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων η δίκη σε δεύτερο βαθμό της εγκληματικής οργάνωσης που...
μετέφερε 2,1 τόνους ηρωίνης στην Ελλάδα με το πλοίο «Noor 1». Λίγο όμως πριν αρχίσει και αυτή η δίκη, φαίνεται ότι προέκυψαν και πάλι «κωλύματα» όπως είχε γίνει και στην πρώτη δίκη.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του documento.gr, ήδη ένας από τους εφέτες έχει υποβάλλει αίτημα εξαίρεσης για προσωπικούς λόγους.

Το ίδιο ακριβώς είχε κάνει και η πρώτη προεδρεύουσα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων λίγες ημέρες πριν ξεκινήσει η δίκη. Μάλιστα για το λόγο αυτό τότε είχε ζητηθεί από την πρώην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ε. Κοτζαμάνη πειθαρχικός έλεγχος.

Θυμίζουμε εδώ ότι έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης που έριξε στα μαλακά τους περισσότερους κατηγορούμενους υπέβαλλε αμέσως μετά τη λήξη της δίκης η εισαγγελέας Μ. Τρουπή. Θυμίζουμε επίσης ότι η αδικαιολόγητα μεγάλη καθυστέρηση στην καθαρογραφή της απόφασης είχε προκαλέσει και την παρέμβαση του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή.

Στο μεταξύ ήδη από τον περασμένο Ιούνιο βρίσκονται στα χέρια της ανακρίτριας διαφθοράς Πειραιά οι κακουργηματικές διώξεις που έχουν ασκηθεί από την εισαγγελία Πειραιά κατά του εφοπλιστή Β. Μαρινάκη και τριών συνεργατών του, μετά το συσχετισμό των δικογραφιών.

Όπως τότε έτσι και τώρα φαίνεται ότι η δίκη αυτή ξεκινάει (;) με... εμπόδια και μάλλον είναι βέβαιο ότι το ξαφνικό αίτημα εξαίρεσης δεν θα είναι το μόνο.

Δύο τόνοι ηρωίνης είναι πολύ βαρύ φορτίο και κάποιοι ώμοι δεν μοιάζουν έτοιμοι τελικά να το σηκώσουν...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: