29.9.18

Πότε αναμένεται στην Αττική ο κυκλωνας...


Περίπου τα μεσάνυχτα αναμένεται να φτάσει, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο. Το φαίνομενο προβλέπεται να παρουσιαστεί ελαφρώς εξασθενημένο, αλλά...
παραμένει επικίνδυνο.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία τα οποία επικαλέστηκε ο κ. Καλλιάνος, ο μεσογειακός κυκλώνας κινείται με μικρή καθυστέρηση σε σχέση με τις αρχικές προβλέψεις.

Τις επόμενες ώρες, ο κυκλώνας «Ζορμπάς» αναμένεται να εμφανίσει δύο σημαντικές αλλαγές:

- Προβλέπεται να είναι σημαντικά εξασθενημένος επειδή πέρασε πάνω από κατοικημένες περιοχές, δηλαδή την Μεσσηνία, τη Λακωνία, την Αργολίδα και την Κορινθία, όπου τις προηγούμενες ώρες προκάλεσε πλημμυρικά φαινόμενα έπειτα από έντονες βροχοπτώσεις και ισχυρές καταιγίδες.

- Ο κυκλώνας δεν αναμένεται να ακολουθήσει πορεία προς τις Κυκλάδες και το βορειοανατολικό Αιγαίο αλλά μετά την Αττική προβλέπεται να κινηθεί προς την Εύβοια, τις Σποράδες, την ανατολική Θεσσαλία και περιοχές της ανατολικής Στερεάς Ελλάδας. Στις περιοχές αυτές οι καταιγίδες και οι ισχυροί άνεμοι που συνοδεύουν τον κυκλώνα αναμένονται μέσα στη νύχτα και τις πρωινές ώρες της Κυριακής.

Πότε προβλέπονται καταιγίδες στην Αττική

Ο κυκλώνας αναμένεται να επηρεάσει την Αττική και τη Βοιωτία περίπου από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου. Σε τοπικό επίπεδο σε περιοχές της Αττικής αναμένεται ενίσχυση των ανέμων και έξαρση των βροχοπτώσεων. Τα φαινόμενα αναμένεται να επηρεάσουν την Αττική μέχρι το πρωί της Κυριακής και υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες ο κυκλώνας να είναι εξασθενημένος.

Ο μεσογειακός κυκλώνας σε Εύβοια, Σποράδες, Θεσσαλία, Στερεά και Χαλκιδική

Μετά την Αττική, ο «Ζορμπάς» προβλέπεται να κινηθεί προς την Εύβοια, τις Σποράδες, την ανατολική Θεσσαλία και περιοχές της ανατολικής Στερεάς Ελλάδας με καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους. Προς το μεσημέρι της Κυριακής, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο, τα φαινόμενα θα επηρεάσουν τη Χαλικιδική και τα νησιά του βόρειου Αιγαίου με βροχές και καταιγίδες συνοδεία ριπαίων ανέμων, η ένταση των οποίων θα φτάσει τα 9, τοπικά τα 10 και πιθανώς τα 11 μποφόρ.

Άστατος ο καιρός την Κυριακή

Αμετάβλητη θα είναι η θερμοκρασία στην χώρα αύριο Κυριακή. Ο καιρός θα είναι άστατος και οι βροχές θα επηρεάζουν όλη την επικράτεια. Στη δυτική Ελλάδα αναμένεται σταδιακή βελτίωση του καιρού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: