30.9.18

Στο τραπέζι σενάρια για τις συντάξεις...


Την πρόθεσή της κυβέρνησης να μην πληγούν περαιτέρω τα εισοδήματα των συνταξιούχων επανέλαβε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, ενόψει της κατάθεσης, αύριο, Δευτέρα, του...
προσχεδίου του προϋπολογισμού.

Ο κ. Τζανακόπουλος, μιλώντας στον «Αθήνα 984» σημείωσε πως το προσχέδιο θα περιλαμβάνει πιθανότατα δύο εκδοχές, ώστε ακόμη και στην περίπτωση που οι εταίροι δεν συμφωνήσουν σχετικά με τις συντάξεις, να περιλαμβάνονται τα αναγκαία αντίμετρα.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι πιθανότατα «θα περιλαμβάνει διαφορετικά σενάρια». «Θα παρουσιάζει ένα σενάριο με πιθανή εφαρμογή των μέτρων και των αντιμέτρων, για να δείξει ότι αυτό δεν επηρεάζει τον στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος και θα υπάρχει και η βούληση της κυβέρνησης, η οποία είναι γνωστή, και έχει να κάνει με ένα σενάριο που λέει ότι δεν θα υπάρχει το μέτρο των συντάξεων, αλλά θα υπάρχει υλοποίηση των εξαγγελιών του πρωθυπουργού στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης», εξήγησε, συμπληρώνοντας ότι θα αξιοποιηθεί για τον λόγο αυτό, ο δημοσιονομικός χώρος που δημιουργείται.

Όπως σημείωσε, γίνονται διαβουλεύσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή «για να δούμε ποιες είναι οι δικές τους προβλέψεις και εκτιμήσεις για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2019», ωστόσο, «στο προσχέδιο του προϋπολογισμού θα αποτυπώνεται με κάθε σαφήνεια και καθαρότητα, η πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να μην εφαρμόσει το μέτρο, καθώς, όπως έχουμε πει δεκάδες φορές, από την δική μας μεριά, θεωρούμε ότι δεν υπάρχει αναγκαιότητα».

Σε ό, τι αφορά την έξοδο στις αγορές, είπε ότι «η ελληνική οικονομία, αν ήθελε, θα μπορούσε να δανειστεί με βιώσιμο επιτόκιο», πρόσθεσε ότι το ελληνικό Δημόσιο, δεν έχει λόγο να παίξει με την έξοδο στις αγορές, για να δημιουργήσει επικοινωνιακές εντυπώσεις και υπογράμμισε ότι το κλίμα είναι ήδη αλλαγμένο. Σε ό, τι αφορά τις όποιες διακυμάνσεις προκαλέσουν εξωγενείς παράγοντες αναταραχής (πχ η Ιταλία) είπε ότι για τον λόγο αυτό εξασφαλίστηκε το χρηματοδοτικό «μαξιλάρι».

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: