30.9.18

Ο κυκλώνας βύθισε 16 σκάφη σε Μεσσηνία και Επίδαυρο...


Δεκατέσσερα συνολικά σκάφη διαφόρων τύπων βυθίστηκαν το Σάββατο στην Καλαμάτα, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή. Ειδικότερα, 8 σκάφη βυθίστηκαν στο...
λιμάνι της Καλαμάτας, ένα στο αλιευτικό καταφύγιο Στούπας, 3 στο αλιευτικό καταφύγιο Κιτριών Μάνης, ένα στο αλιευτικό καταφύγιο Ακρογιαλού Μάνης και ένα στο αλιευτικό καταφύγιο Άγιου Ανδρέα Μεσσήνης.

Από το Λιμεναρχείο Καλαμάτας και με τη συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, απεγκλωβίστηκε σώα μία γυναίκα ηλικίας 54 ετών από το θαλαμηγό σκάφος ''LUTTMATTEN'' σημαίας Γερμανίας, το οποίο βρισκόταν στο λιμάνι της Καλαμάτας.

Επιπλέον, 8 συνολικά σκάφη υπέστησαν υλικές ζημιές στο λιμάνι της Καλαμάτας και στο λιμάνι της Κορώνης.

Από τις βυθίσεις των σκαφών δεν υπήρξε τραυματισμός ατόμων ή θαλάσσια ρύπανση, ενώ από το Λιμεναρχείο της Καλαμάτας έχει απαγορευτεί ο απόπλους των σκαφών που υπέστησαν υλικές ζημιές μέχρι την αποκατάσταση αυτών και την προσκόμιση βεβαίωσης αξιοπλοΐας τους.

Δύο μικρές ερασιτεχνικές λέμβοι (5 μέτρα) και δύο επιβατηγά-τουριστικά σκάφη βυθίστηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου και στο λιμάνι της Παλαιάς Επιδαύρου, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, ενώ ένα ταχύπλοο σκάφος (7μ. περίπου) καταστράφηκε επάνω στην προβλήτα.

Επιπλέον προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε επιβατηγά-τουριστικά σκάφη και ιστιοφόρα. Από τις βυθίσεις δεν προκλήθηκαν τραυματισμοί ατόμων ή θαλάσσια ρύπανση, ενώ για τα σκάφη που προκλήθηκαν υλικές ζημιές έχει απαγορευτεί ο απόπλους τους, μέχρι την αποκατάσταση των ζημιών και την προσκόμιση βεβαίωσης αξιοπλοΐας τους.

Επιπλεον, μισοβυθίστηκε στο λιμάνι Μαϊστράτου Αργοστολίου το αλιευτικό σκάφος «Ανεμος» το μεσημέρι του Σαββάτου. Στην περιοχή έσπευσαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής όπου διαπίστωσαν μικρής έκτασης θαλάσσια ρύπανση (5 περίπου τ.μ.) αυτοδιαλυόμενων πετρελαιοειδών, ενώ με μέριμνα του ιδιοκτήτη το σκάφος ανελκύθηκε στο λιμάνι.Διενεργείται προανάκριση από την Λιμενική Αρχή.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: