30.9.18

Στην… απομόνωση!..

Η ριψοκίνδυνη πορεία του ΚΙΝΑΛ και της ηγεσίας του για σύγκλιση με τη ΝΔ, που θεωρούν ότι αποτελεί συντομότερο δρόμο προς την εξουσία, πέρα από τη...
συρρίκνωση που προκαλεί στην εγχώρια σκηνή, εντείνει διαρκώς την σύγκρουση με την ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία, σε βαθμό απόλυτης περιθωριοποίησης, με θρυαλλίδα τη στάση στο Μακεδονικό.

Αν και δεν δόθηκε ιδιαίτερα δημοσιότητα, όλο και περισσότερες πλευρές επιβεβαιώνουν το φιάσκο που σημειώθηκε την Τετάρτη όταν η Φώφη Γεννηματά επιχείρησε να ενημερώσει την κοινοβουλευτική ομάδα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών στις Βρυξέλλες με στόχο να παρουσιάσει τα επιχειρήματά της για την άρνηση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Μόλις 7 - πλην των Ελλήνων- από τους 189 Ευρωβουλευτές παρέστησαν και αρκετοί άσκησαν σκληρή κριτική, δείγμα της παραφωνίας που συνιστά σε ευρωπαϊκό επίπεδο η αμφισβήτηση μιας ιστορικής συμφωνίας με κομβική σημασία για την ΕΕ.

Και η ΝΔ έχει νιώσει την περιφρόνηση στο εξωτερικό, αλλά η στάση του ΚΙΝΑΛ για τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές είναι κραυγαλέα παραφωνία. Εξάλλου έχουν ήδη προηγηθεί αρκετά επεισόδια στη διαμάχη τους με τη Φώφη Γεννηματά εξαιτίας της άρνησης της να συγκλίνει σε ένα προοδευτικό πλαίσιο.

Οι ρόλοι έχουν αλλάξει τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη και ο ΣΥΡΙΖΑ πού είχε δαιμονοποιηθεί, θεωρείται πια ότι έκανε τις κρίσιμες και γενναίες επιλογές και σταδιακά δικαιώθηκε. Ιδιαίτερα οι σοσιαλιστές ακολουθούν το πολιτικό αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ για τη δημιουργία προοδευτικού μετώπου. Σε αντίθετη κατεύθυνση, η Φώφη Γεννηματά επιχειρώντας να απαντήσει με μικροκομματικούς υπολογισμούς στο εσωτερικό, διολίσθησε και βρέθηκε απόλυτα απομονωμένη...

tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: