17.9.18

Βάζουν στο στόχαστρο τον Κώστα Καραμανλή...


Περίεργους συνειρμούς και έντονες συζητήσεις προκάλεσε στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας η επίθεση που δέχτηκε ο Κώστας Καραμανλής από εκδοτικό συγκρότημα που στηρίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη λίγες μέρες πριν από...
τη μετάβαση του πρώην πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη για να παρακολουθήσει την ομιλία του προέδρου του κόμματος στη ΔΕΘ.

Στελέχη που ανήκουν στην καραμανλική πτέρυγα δεν θεωρούν τυχαία τη χρονική περίοδο που επελέγη η στοχοποίηση του Κώστα Καραμανλή, ο οποίος, ως γνωστόν, διατηρεί σημαντικά ερείσματα στη «γαλάζια» βάση της Βόρειας Ελλάδας.

Το επίμαχο άρθρο επικρίνει τον πρώην πρωθυπουργό επειδή δεν παρεμβαίνει στα στελέχη που ήταν της επιρροής του και τώρα συνεργάζονται με την κυβέρνηση, αφήνοντας να εννοηθεί ότι υπάρχουν συγκοινωνούντα δοχεία μεταξύ του Μεγάρου Μαξίμου και της πλατείας Μαβίλη.

Η αλήθεια είναι ότι το τελευταίο διάστημα στην Πειραιώς επικρατεί έντονη δυσφορία τόσο για την είσοδο της Κατερίνας Παπακώστα στην κυβέρνηση όσο και για τη στάση του Ευάγγελου Αντώναρου, ο οποίος εθεάθη στη Θεσσαλονίκη να συνομιλεί με τον Πάνο Καμμένο. Παρά όμως τις διαψεύσεις μέσω διαρροών που υπήρξαν από την πλατεία Μαβίλης -πήραν ξεκάθαρες αποστάσεις από τα δύο πρώην «γαλάζια» στελέχη-, κέντρα που βρίσκονται στην «αυλή» του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αντώνη Σαμαρά επιμένουν να κάνουν λόγο για διαύλους επικοινωνίας μεταξύ Μαξίμου και καραμανλικής πτέρυγας με μοναδικό στόχο να πλήξουν τον πρώην πρωθυπουργό.

Αλλωστε, από την πρώτη στιγμή που εξελέγη Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Προκόπης Παυλόπουλος υπήρξαν διαρροές από τη σαμαρική πτέρυγα που άφηναν συνεχώς υπονοούμενα εναντίον του Κώστα Καραμανλή.

Το ΚΙΝΑΛ, οι σχέσεις με Αντώναρο και η άρνηση της ΝΔ

Στην ίδια γραμμή βρίσκονται και κορυφαία στελέχη του Κινήματος Αλλαγής, ενώ τη σκυτάλη της κριτικής πήρε ιστοσελίδα που στηρίζει τον Σταύρο Θεοδωράκη με τίτλο «Ούτε τώρα θα μιλήσει ο Καραμανλής;».

Ο ίδιος, ωστόσο, αποφεύγει να σχολιάσει τις επιθέσεις που δέχεται, τις οποίες και απαξιώνει. Συνεργάτες του υπενθύμιζαν ότι ο Κώστας Καραμανλής ουδέποτε έχει παρέμβει σε εσωκομματικά ζητήματα και πως πρόκειται για δύο στελέχη που έχουν διαγραφεί και είναι εκτός κόμματος. Παράλληλα, σημείωναν ότι έχουν διαρραγεί εδώ και καιρό οι σχέσεις του πρώην πρωθυπουργού με τον Ευάγγελο Αντώναρο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμα και σε θέματα που αφορούν στον ίδιο, όπως η υπόθεση Γεωργίου για τα στοιχεία του ελλείμματος ή το ζήτημα της «Πυθίας», δεν έχει πει πότε το παραμικρό. Αντιθέτως, όποτε του ζητήθηκε από τον εκάστοτε πρόεδρο του κόμματος βγήκε μπροστά με επίσημες τοποθετήσεις.

«Η συζήτηση αυτή πλέον δεν είναι ούτε καν καφενειακή, είναι απλώς γραφική. Ειδικά όταν προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ, που έχει εκπροσώπους όλων των τάσεών του στη σημερινή κυβέρνηση. Τα ονόματα και τα νούμερα μιλούν από μόνα τους σχετικά με το πόσα στελέχη τους συνεργάζονται πλέον με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Φαίνεται όμως ότι κάποιοι στο ΠΑΣΟΚ διαφωνούν στα πάντα και το μόνο που τους ενώνει είναι το μίσος για τον Κώστα Καραμανλή», είχε δηλώσει πρόσφατα ο βουλευτής Σερρών Κώστας Καραμανλής του Αχιλλέα, αποτυπώνοντας το κλίμα που επικρατεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην Πειραιώς διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους ότι δεν βρίσκονται πίσω από την επίθεση που δέχτηκε ο πρώην πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας το πολύ καλό κλίμα που επικρατεί ανάμεσα στους δύο άνδρες.

Μάλιστα, εκτιμούν ότι τέτοια άρθρα μόνο προβλήματα και εσωστρέφεια προκαλούν στην παράταξη, ιδιαίτερα όταν γίνονται παραμονές της ομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ. Γι’ αυτό τον λόγο δεν αποκλείεται να υπάρξουν διαβουλεύσεις στο παρασκήνιο μεταξύ των δύο πλευρών προκειμένου να πέσουν οι τόνοι.

neaselida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: