19.9.18

Η υποκρισία και το εμπάργκο...


Ο Γιώργος Προκοπάκης, καθηγητής (!) πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΝΕΡΙΤ έγραψε: «Ο υποτίθεται δημοσιογράφος κ. Καψώχας είπε στην ΕΡΤ απίστευτες ανοησίες απευθυνόμενος στους...
κάφρους. Η Ακριβοπούλου βέβαια τον άκουγε με ανοιχτό το στόμα. Όταν είναι στα καλά του ο προϊστάμενός του, ας έχει υπ' όψιν τα ακόλουθα. Και η διοίκηση βέβαια, η αριστερή ξεσποριασμένη μπάμια ο Λεοντής και ο αστείος τροχονόμος Κωστόπουλος [...] Όπως ο ίδιος ο Μουσολίνι και πολλοί άλλοι του φασισμού ήταν αριστεροί – καλή ώρα όπως ο Καψώχας και ο Καλογήρου – και έφτιαξαν το φασιστικό κίνημα. Το γύρισαν στον ολοκληρωτισμό, καλή ώρα όπως ο Καψώχας και ο Καλογήρου! Εν ολίγοις, ο Καψώχας είναι ένας απατεώνας της πληροφόρησης. Δεν έχει ιδέαν για τι πράγμα μιλάει. Αμόρφωτος ντενεκές που πουλάει αριστερή μούρη σε αριστερούς ηλίθιους. «Τι λες ρε παιδάκι μου, ξέρει τους θεωρητικούς του φασισμού!» Την τύφλα του ο ντενεκές».

Ιδού λοιπόν το υψηλό επίπεδο έκφρασης του εκλεκτού του Α. Σαμαρά και του υπουργού του Π. Καψή που κλήθηκε να «κατασκευάσει» το υβρίδιο της ΕΡΤ μετά το μαύρο. Ηταν τότε που είχαν απομείνει ορθάνοιχτα και παράνομα μόνα τα μεγάλα κανάλια της "ενημέρωσης" για να "φιλούν τις Θερμοπύλες" και να παλεύουν "με τα θηρία" προκειμένου να πείσουν τους πολίτες ότι αν δεν ψήφιζαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ η Ελλάδα θα βυθιζόταν για πάντα στο σκοτάδι.

Ο δημοσιογράφος Καψώχας είπε κάτι σαφώς λάθος ακόμα κι αν η πρόσφατη ταύτιση του αρχηγού της Ν.Δ. με την ακροδεξιά πτέρυγα δημιουργεί σωρεία ερωτημάτων. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τα στελέχη της Ν.Δ. που ξημεροβραδιάζονται στα ιδιωτικά ΜΜΕ των Αλαφούζου, Μαρινάκη, Βαρδινογιάννη έχουν άραγε ακούσει το τί λένε οι "δικοί" τους δημοσιογράφοι; Έχουν ακούσει το αισχρό υβρεολόγιο ακόμα και σε προσωπικό επίπεδο που σε 24ωρη βάση εκστομίζουν οι διάφοροι αυτοί τύποι στα στρατευμένα νεοδημοκρατικά Μέσα; Η ΕΣΗΕΑ και τα πειθαρχικά της όργανα δεν ακούνε ποτέ ραδιόφωνο, δεν βλέπουν ποτέ τηλεόραση, δεν διαβάζουν ποτέ εφημερίδες;

Κι αν το επιχείρημά της Ν.Δ. είναι ότι στην δημόσια τηλεόραση δεν μπορεί ένας δημοσιογράφος να πει ελεύθερα την άποψή του διότι αυτό το Μέσο χρηματοδοτείται από τους πολίτες (λες και τα θαλασσοδάνεια στα ιδιωτικά ΜΜΕ τα πλήρωσε ο θείος από την Αμερική!) τους θυμίζουμε ότι η ελευθερία στην άποψη -ακόμα κι αν είναι λάθος- είναι αυτονόητη για έναν δημοσιογράφο είτε υπηρετεί στην ΕΡΤ είτε σε ιδιωτικό Μέσο που κατέχει (αν κατέχει) νόμιμη άδεια. Αν λοιπόν το όραμά τους είναι μαύρο ή έστω "ΥΕΝΕΔ" τότε εξηγείται και η σπουδή τους να εφαρμόσουν εμπάργκο στη δημόσια τηλεόραση. Σε τελική ανάλυση είναι προτιμότερο να εκφράζεται ένας δημοσιογράφος ελεύθερα σε ένα δημόσιο φορέα που δίνει λόγο σε όλες τις απόψεις παρά να εφαρμόζεται η μέθοδος Γκέμπελς από τα αφεντικά των ιδιωτικών ΜΜΕ με την πλήρη διαστρέβλωση ή και την κατασκευή ειδήσεων και τη δολοφονία χαρακτήρων.

Α.Ψ.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: