15.9.18

Η «επιεικώς ακατανόητη η υπερφορολόγηση» για το «μαξιλάρι»...

Επιεικώς ακατανόητη χαρακτήρισε την υπερφορολόγηση που έχει επιβληθεί την τελευταία διετία ο κ. Π. Πετράκης, μιλώντας στην...
εκπομπή «Καλημέρα» με τον Γιώργο Αυτιά. 

Ο καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου Αθηνών τόνισε χαρακτηριστικά ότι «αυτή τη στιγμή πληρώνουμε τα λάθη της τελευταίας διετίας και την επιεικώς ακατανόητη υπερφορολόγηση για να δημιουργηθεί το λεγόμενο 'μαξιλάρι' της μεταμνημονιακής εποχής».

Ο κ. Πετράκης αναφέρθηκε και στο τι πρέπει να γίνει την επόμενη μέρα, είτε από την τωρινή κυβέρνηση είτε από τη ΝΔ εφόσον αυτή γίνει κυβέρνηση. 

«Περνάμε σε επόμενη ημέρα στην οικονομία μετά από μια επαναισορρόπηση που έχουμε πετύχει. Πρέπει να περάσουμε σε εποχή που δίνουμε έμφαση στη δημιουργικότητα και τα κίνητρα και στον βαθμό που μπορούμε, οφείλουμε να κάνουμε μείωση εισφορών γιατί αλλιώς οι πληγές της μεγάλης ύφεσης θα διαρκέσουν κι άλλα χρόνια. Και δεν πιστεύω ότι η κοινωνία μπορεί να το αντέξει αυτό. 

Χρειαζόμαστε συγκροτημένο όραμα για να δώσει κινητήριο δύναμη στον κόσμο, είτε από την τωρινή κυβέρνηση είτε από την αντιπολίτευση όταν γίνει κυβέρνηση»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: