4.9.18

Επίθεση Κουμουτσάκου σε Κοτζιά...

Για άνευ όρων διάλογο με την Τουρκία κατηγόρησε τον υπουργό Εξωτερικών ο τομεάρχης Εξωτερικών της Ν.Δ., Γιώργος Κουμουτσάκος, ο οποίος υποστήριξε ότι...
ο Νίκος Κοτζιάς «έσπευσε να μεταβεί στη Σμύρνη για να συναντήσει τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος συνέχισε τις αντιπαραγωγικές δηλώσεις».

Με αφορμή την επίσκεψη του Νίκου Κοτζιά στη Σμύρνη, για τα εγκαίνια του ελληνικού προξενείου, ο τομεάρχης Εξωτερικών της Ν.Δ., επιτιθέμενος στον υπουργό Εξωτερικών, διατυπώνει δύο ερωτήματα.

Όπως σημειώνει πριν από τρεις ημέρες ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μ. Τσαβούσογλου, ζήτησε διάλογο Ελλάδας-Τουρκίας χωρίς όρους και έναρξη υψηλόβαθμων επισκέψεων μεταξύ των δύο χωρών, επαναλαμβάνοντας ταυτοχρόνως τις πάγιες θέσεις της Άγκυρας σε όλο το εύρος των αξιώσεών της.

Και τονίζει:

«Στα όσα προκλητικά είπε, καμία αντίδραση δεν υπήρξε από την πλευρά του ελληνικού υπουργείου των Εξωτερικών, παρά μόνον η αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και της κοινής γνώμης. Σήμερα, ο ΥΠΕΞ κ. Κοτζιάς, ανταποκρινόμενος στο αίτημα Τσαβούσογλου έσπευσε να μεταβεί στη Σμύρνη για να συναντήσει τον ομόλογό του, ο οποίος συνέχισε τις αντιπαραγωγικές δηλώσεις».

Καταλήγει με τα εξής ερωτήματα

«1. Έχει αποδεχθεί η ελληνική πλευρά την έναρξη διαλόγου χωρίς όρους; Έχει παραιτηθεί, δηλαδή, από την πάγια ελληνική θέση ότι το διεθνές δίκαιο αποτελεί βάση οποιαδήποτε συζήτησης;

»2. Έχει αποδεχθεί να συζητήσει τουρκικές αξιώσεις που η Ελλάδα παγίως απέρριπτε ως παντελώς ανυπόστατες;»...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: