18.9.18

«Καμπάνες» για τον διοικητή και τον φρουρό της επίθεσης Ρουβίκωνα...


...στην πρεσβεία του Ιράν...

Δυσμενείς μεταθέσεις πήραν τόσο ο διοικητής του ΑΤ Ψυχικού όσο και ο φρουρός της πρεσβείας του Ιράν, μετά τον σάλο που...
προκλήθηκε με τη δημοσιοποίηση βίντεο από την επίθεση του «Ρουβίκωνα» τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Ειδικότερα, ο διοικητής του ΑΤ Ψυχικού μετατίθεται στο Μεταγωγών, ενώ η διοίκηση της ΕΛΑΣ απομάκρυνε τον φρουρό από τη φύλαξη της πρεσβείας και τον στέλνει σε πεζές περιπολίες.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο όπου φαίνεται ο φρουρός να μην αντιδρά στις απειλές των μελών του «Ρουβίκωνα», διατάχθηκε σε βάρος του Ένορκη Διοικητική Εξέταση. 

Μάλιστα, ο ίδιος ο φρουρός στην κατάθεσή του φέρεται να ισχυρίστηκε πως όταν είδε τα μέλη του «Ρουβίκωνα» αιφνιδιάστηκε, με αποτέλεσμα να μην ξέρει τι να κάνει.

«Αιφνιδιάστηκα και παρέλυσα. Δεν ήξερα τι να κάνω», είπε στην κατάθεσή του ο αστυνομικός.  Η ΕΔΕ θα διερευνήσει την ανταπόκριση του φρουρού και γιατί δεν υπήρξε καμία αντίδραση από την πλευρά του, την ώρα που τα μέλη της συλλογικότητας τον έβγαλαν από το κουβούκλιο και έσπασαν τα τζάμια, ενώ αυτός φoρούσε μόνο ένα λευκό μπλουζάκι και είχε στον ώμο του το αυτόματο όπλο.

Όπως είπε, μόλις είχε αναλάβει υπηρεσία, καθώς ήταν η ώρα της αλλαγής βάρδιας και πήγαινε να φορέσει το πάνω μέρος της στολής του, (επειδή στον δρόμο φορούν πολιτικά από τη μέση και πάνω για να μην δίνουν στόχο), όταν είδε ξαφνικά μπροστά του τα μέλη του Ρουβίκωνα. 

Από την πλευρά του, ο «Ρουβίκωνας» μέσω ηγετικού του στελέχους υπερασπίστηκε την αντίδραση του φρουρού. «Μια χαρά αντέδρασε ο φρουρός. Τι να έκανε να ΓΑΖΩΝΕ ΜΕ ΤΟ ΑΥΤΟΜΑΤΟ; Προφανώς κάποιοι δημοσιογράφοι θέλουν αίμα. Να ξέρετε όμως πως το αίμα φέρνει και άλλο αίμα. ΜΑΖΕΥΤΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ», έγραψε χαρακτηριστικά στο Facebook.

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: