4.9.18

Μητσοτάκης: Αν ο Τσίπρας θέλει να με αντιγράφει...

να του στείλω τις ομιλίες μου...

Για ακατάσχετη «παροχολογία» ενόψει της ΔΕΘ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, εκδηλώνοντας μάλιστα, με ειρωνική διάθεσή, την...
πρόθεσή του να του στείλει τις τελευταίες του ομιλίες για να πάρει ιδέες, αν θέλει να τον αντιγράφει.

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha ο πρόεδρος της Ν.Δ. δεν έκρυψε πάντως τα νεοφιλελεύθερα σχέδια του λέγοντας πως μέσα απ' τη συγκράτηση των μισθολογίων στο δημόσιο, όπως και απ' την περιστολή των δημοσίων δαπανών θα μπορέσει να αντλήσει πόρους για να χρηματοδοτήσει όσα θα αναλύσει στη ΔΕΘ. Αρνήθηκε πάντως ότι θα προχωρήσει σε απολύσεις, σε περίπτωση που αναλάβει τη διακυβέρνηση, αλλά διευκρίνισε πως στις προθέσεις του είναι μια πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις απ' το δημόσιο.

Ειδικά, δε, για τις μειώσεις φόρων που είναι μια απ' τις βασικές εξαγγελίες του σημείωσε ότι είναι κοστολογημένες απ' την πρώτη του εμφάνιση σε ΔΕΘ, ενώ για το ασφαλιστικό επανέλαβε τη δέσμευσή του για κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και τη θέσπιση ενός συστήματος στη λογική των τριών πυλώνων.

Μίλησε επίσης για «σφιχτό και λειτουργικό σχήμα», χωρίς αναπληρωτές υπουργούς αν αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας. «Δεν έχω να εξαργυρώσω κομματικά γραμμάτια. Θα κυβερνήσω με τη γενιά μου και με μικρότερους από εμένα», είπε.

«Κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου»
Αναφερόμενος στην αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει με τον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη ο πρόεδρος της Ν.Δ. σχολίασε ότι «είναι πρωτοφανές να καταφτάνει περιπολικό έξω απ' τα γραφεία της αξιωματικής αντιπολίτευσης και να ζητείται η σύλληψη της εκπροσώπου για ένα πολιτικό σχόλιο».

Παρά τη χθεσινή ανακοίνωση ωστόσο της Ν.Δ. για την αναζήτηση της Σοφίας Ζαχαράκη, ο κ. Μητσοτάκης είπε σήμερα ότι «κάθε πολίτης έχει κάθε δικαίωμα να προσφεύγει αν αισθάνεται ότι προσβάλλεται» και πρόσθεσε ότι: «Κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου».

«Εμείς κρίνουμε την πολιτική αντίδραση του κ. Βαξεβάνη, που δεν είναι ένας απλός ιδιώτης, όπως τον χαρακτήρισε η κυβέρνηση αλλά βραχίονας του Μαξίμου κάθε φορά που πετάει λάσπη», είπε και συνέχισε: «Η Νέα Δημοκατία δεν θα αφήσει αναπάντητη καμιά προσωπική επίθεση, ούτε προφανώς εγώ. Θα υπερασπιστώ την οικογένεια και τα στελέχη μου».

Στην ερώτηση, δε, αν είναι υπέρ των συλλήψεων σε τέτοιες περιπτώσεις ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε ότι «δεν είναι δυνατόν να ποινικοποιείται η πολιτική ζωή του τόπου» και ότι «δεν λύνονται οι αντιπαραθέσεις με συλληψεις».

Έκανε, τέλος, λόγο για «ένα μεγάλο σόου με σκοπό να φιμωθεί η αντιπολίτευση». «Τους λέμε ξεκάθαρα πως η Ν.Δ. ούτε τρομοκρατείται ούτε φιμώνεται», συνέχισε.

«Θα επανέλθουν οι φυλακές τύπου Γ'»
Ο πρόεδρος της Ν.Δ. προανήγγειλε επίσης, σε περίπτωση που κερδίσει τις εκλογές, ότι θα καταργηθεί ο νόμος Παρασκευόπουλου και πως θα επανέλθουν οι φυλακές υψίστης ασφαλείας τύπου Γ'.

«Θα καταργηθεί ο νόμος Παρασκευόπουλου. Δεν είναι δυνατόν σήμερα με οριζόντιες διαδικασίες να αποφυλακίζονται χιλιάδες, κάποιοι με κίνδυνο να υποτροπιάσουν και να τελέσουν άλλα αδικήματα», είπε σχετικά και συμπλήρωσε: «Θα καταργηθεί και η ασφάλεια θα επανέλθει στην ελληνική κοινωνία».

Μίλησε επίσης για αυστηροποίηση των διατάξεων για την αποφυλάκιση κρατουμένων και σχολίασε ότι «ο κ. Φλώρος δεν θα έβγαινε αν δεν υπήρχε ο νόμος Παρασκευόπουλου».

Όσο για τον ανηψιό του Γρ. Δημητριάδη, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης επανέλαβε ότι «είναι αυτός που με την κατάθεση του βοήθησε να φυλακιστεί ο κ. Φλώρος» και αρκέστηκε να πει ότι «τα υπόλοιπα θα τα λύσουν στη δικαιοσύνη» Δημητριάδης – Βαξεβάνης.

«Θα ήταν πολύ καλό να μπει ένα τέλος στην ακατάσχετη επιχείρηση λασπολόγησης», είπε ακόμη και σχολίασε ότι πρόκειται για μια «στρατηγική που εκπορεύεται μέσα απ' το Μαξίμου». «Τσίπρας και Βαξεβάνης είναι το ίδιο πράγμα», κατά τον κ. Μητσοτάκη.

Ζητά απόσυρση και του νόμου Γαβρόγλου
Τέλος ζήτησε να αποσυρθεί ο νόμος Γαβρόγλου λέγοντας ότι «πρόκειται για πρωτοφανή ανευθυνότητα απέναντι σε χιλιάδες υποψηφίους». «Το παρόν σύστημα είναι ένα σύστημα με προβλήματα ωστόσο κανείς δεν αμφισβητεί το αδιάβλητο των εξετάσεων. Αυτό θα γίνει με το νέο σχέδιο Γαβρόγλου. Τι σημαίνει ο διαχωρισμός των πανεπιστημίων σε καλά και σκάρτα; Μήπως κοροϊδεύουμε τους νέους όταν τους λέμε ότι θα μπείτε σε ένα τμήμα που δεν έχει αξία;»διερωτήθηκε.

Είπε ακόμη ότι «η ΝΔ δεν θα αλλάξει το εξεταστικό, για δύο χρόνια και μετά ξεκινώντας από τα παιδιά της τρίτης Γυμνασίου θα χτίσουμε ένα νέο σύστημα...Ο υπουργός Παιδείας θα παραμείνει για τέσσερα χρόνια»...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: