3.9.18

Η επίθεση στο σπίτι του Πορτοσάλτε...

...και η επιλεκτική ευαισθησία...

Ο Αρης Πορτοσάλτε βγήκε στο Twitter το Σάββατο το πρωί και μας ενημέρωσε πως δέχτηκε απειλές: «Φασιστικές επιθέσεις από...
τάγματα εφόδου δεχόμαστε εγώ και η οικογένειά μου τα τελευταία 24ωρα με αναρτήσεις Υπηρεσίας 0,60€ χυδαίου σεξισμού εναντίον της συζύγου μου, συνεχείς βανδαλισμούς στην πολυκατοικία καθώς και σε γειτονικές».

Εστειλε μάλιστα κι ένα μήνυμα προς το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη: «Προς Υπ.ΠΡΟΠΟ: Η Ασφάλεια είναι δημόσιο αγαθό;» Μαζί με αυτά είχε και μία φωτογραφία από την είσοδο της πολυκατοικίας που διαμένει. Κάποιοι έγραψαν συνθήματα με μαρκαδόρο και τον αποκαλούσαν, μεταξύ άλλων, «παπαγάλο».

Υπήρξε, όπως ήταν αναμενόμενο, αντίδραση από πολλές και διαφορετικές πλευρές. Η Νέα Δημοκρατία εξέδωσε ανακοίνωση πως η επίθεση στο σπίτι του δημοσιογράφου Αρη Πορτοσάλτε αποτελεί «άλλη μια κραυγαλέα απόδειξη των κινδύνων που εγκυμονεί η ανοχή στη βία και η απαράδεκτη στοχοποίηση ακόμη και δημοσιογράφων από τον ΣΥΡΙΖΑ, τα φιλικά του ΜΜΕ και τα πληρωμένα τρολ του». Από κοντά και ο Αδωνις Γεωργιάδης: «Η επίθεση των “γνωστών/αγνώστων” έξω από την πόρτα του σπιτιού του Αρη Πορτοσάλτε αποτελεί πρωτοφανές περιστατικό επίθεσης σε δημοσιογράφο και ξεκάθαρη απειλή κατά της οικογενείας του. Η Πολιτεία έχει υποχρέωση να επέμβει και η ΕΛ.ΑΣ. να τον προστατεύσει και μαζί του τη Δημοκρατία».

Τότε και τώρα

Υπέρ Πορτοσάλτε λοιπόν για την επίθεση που δέχτηκε. Σωστό, δεν το συζητάμε. Το καταδικάζουμε όλοι. Εστω και αν αυτός, ο ίδιος ο Αρης Πορτοσάλτε, λοιδορούσε τις επιθέσεις που δέχονταν άλλοι. Επιθέσεις μάλιστα πολύ πιο σοβαρές σε σύγκριση με τη δική του. Ηταν 2 Φεβρουαρίου όταν ο (τότε) υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, αποκάλυπτε στον ΑΝΤ1 πως την προηγούμενη ημέρα είχε λάβει απειλητική επιστολή ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, που έγραφε «έχουμε τρεις σφαίρες για σένα». Τότε λοιπόν βγήκε ο Αρης Πορτοσάλτε και ειρωνευόταν το γεγονός γράφοντας στο Twiiter για «τρελές σφαίρες Νο 3, ξεκαρδιστική κωμωδία». Τώρα όμως που οι απειλές είναι προς το πρόσωπό του δεν μιλάει για κωμωδία, αλλά για τραγωδία.

Ας πράττει όπως νομίζει και ας λοιδορεί όσο θέλει ο Αρης, δεν πειράζει, εμείς και πάλι μαζί του θα είμαστε σε αυτές τις περιπτώσεις.Το σημειώνω γιατί πολλοί που τώρα υποστήριξαν τον Πορτοσάλτε ήταν εξαφανισμένοι όταν ο Κώστας Βαξεβάνης δεχόταν επίσης απειλές και μάλιστα σαφώς πιο σοβαρές. Ηταν Νοέμβριος του 2015 όταν το περιοδικό Hot Doc κυκλοφορούσε με πρωτοσέλιδο «Λαθρεμπόριο χρυσού και εκβιασμοί, η εμπλοκή Εκκλησίας και ΣΔΟΕ.

Ποιους δεν άγγιξε η έρευνα παρά τα στοιχεία». Αποκαλύφθηκε πως οι εμπλεκόμενοι εμφανίστηκαν απειλητικοί απέναντι στον Κώστα Βαξεβάνη με χυδαίους χαρακτηρισμούς εναντίον του, επαναλαμβάνοντας διαρκώς ότι θα τον «γ…» επειδή τους χαλάει τις σχέσεις με την Εκκλησία. Ολοι οι τώρα υποστηρικτές του Αρη δεν έβγαλαν λέξη τότε. Προφανώς ευαισθητοποιούνται μόνο όταν απειλούνται δεξιοί δημοσιογράφοι.

«Το καρακόλι»!

Χθες πάντως το Documento έβγαλε ένα αποκαλυπτικό δημοσίευμα για τη σύζυγο του Αρη Πορτοσάλτε, κ. Δέσποινα Κουτσομητροπούλου, που δουλεύει στο ΑΠΕ αλλά από την άνοιξη του 2017 βρίσκεται αποσπασμένη στη Νέα Δημοκρατία. «Στοχοποιεί και τη σύζυγό μου το καρακόλι του Μαξίμου Κώστας Βαξεβάνης» απάντησε ο Αρης. «Στον φασιστικό-σεξιστικό λίβελό του απαντώ: η σύζυγος δεν είναι παρακολούθημα κανενός και δουλεύει όπου γουστάρει. Εκτός και αν πρέπει να ζητήσει την άδεια των λειτουργικά ανεγκέφαλων που υποκαθιστούν την εξουσία».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η «δεν είναι παρακολούθημα κανενός και δουλεύει όπου γουστάρει» κ. Κουτσομητροπούλου, την ώρα που δουλεύει στη Νέα Δημοκρατία, δημοσιεύει στην Athens Voice (Μάιος 2018) συνέντευξη-αγιογραφία της συζύγου του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Μαρέβας Μητσοτάκη. Μιλάμε για την απόλυτη... ανεξαρτησία και την τήρηση της δημοσιογραφικής δεοντολογίας στο έπακρον. Ελπίζω να την κάλεσε την επόμενη μέρα στο γραφείο του ο κ. Μητσοτάκης να της δώσει συγχαρητήρια για τη μεγάλη δημοσιογραφική επιτυχία της...

Δημήτρης Κανελλόπουλος

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: