17.9.18

Ραγκούσης: Ιδού γιατί ο Μητσοτάκης δεν ξέρει τι λέει...


Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρώην υπουργός Γιάννης Ραγκούσης βάλλει κατά του προέδρου της Ν.Δ. για όσα εξήγγειλε, κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου από τη ΔΕΘ, σχετικά με τον ΕΝΦΙΑ.

Περιγράφοντας τι...
προτίθεται να κάνει με τον φόρο ακίνητης περιουσίας αν κερδίσει τις εκλογές ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε πως «μέχρι το 2021 η είσπραξη του ΕΝΦΙΑ, αλλά και το πόσο ψηλός ή χαμηλός θα είναι ο ΕΝΦΙΑ τελικά θα καθορίζεται από τους ίδιους τους δήμους» και πρόσθεσε:

«Ταυτόχρονα βέβαια θα περικοπούν και οι κεντρικοί πόροι που μεταφέρονται στους δήμους, οι οποίοι σήμερα είναι περίπου 2 δισ., όσα δηλαδή προσβλέπουμε ότι θα εισπράττουμε από τον ΕΝΦΙΑ. Εάν ένας δήμος ή ένας δήμαρχος θέλει να αυξήσει τον τοπικό φόρο στην ακίνητη περιουσία -διότι θέλει να παρέχει περισσότερες και καλύτερες υπηρεσίες στους πολίτες του- θα έχει τη δυνατότητα αυτό να το κάνει, αλλά θα λογοδοτεί στους πολίτες και για τον φόρο που επιβάλλει και για τις παροχές τις οποίες προσφέρει».

«Το Σύνταγμα καθώς και η σχετική νομολογία του ΣτΕ είναι καταπέλτης εναντίον της εξαγγελίας του κ. Μητσοτάκη», αναφέρει ο Γ. Ραγκούσης και χαρακτηρίζει «προσβλητική» και «κουτοπόνηρη» την πρόθεση του προέδρου της Ν.Δ. «να εμφανίζεται ότι δήθεν μειώνει τον ΕΝΦΙΑ για να τον αυξάνουν οι δήμαρχοι και τα δημοτικά συμβούλια».

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: