9.9.18

Τι είπε για συμμαχίες και τηλεοπτικές άδειες...


Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μία δύναμη με διακριτή ταυτότητα, αλλά δεν αρνείται τον διάλογο και τη...
συμπόρευση. Εμείς συγκυβερνάμε τώρα με κεντροδεξιά και οικολόγους. (Με την αναφορά στους Οικολόγους εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για την απώλεια του γιού του κ. Δημαρά), είπε μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός. Και πρόσθεσε:

 Θέλουμε να πείσουμε την κοινωνία και σε αυτή την κατεύθυνση συζητάμε με όλες αυτές τις δυνάμεις. Είμαστε σε έναν διαρκή διάλογο με κεντροαριστερά σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Αυτό που δεν μπορούμε και δεν θα κάνουμε είναι να αλλοιώσουμε τη στρατηγική μας. Η επόμενη μέρα μπορεί να έχει σημεία διαλόγου, αλλά όχι με τη σημερινή ΝΔ, επαναλαμβάνω τη σημερινή, αυτή του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αδωνη Γεωργιάδη, που είναι ακραία φιλελεύθερη και ακραία δεξια και δεν έχει σχέση με ο,τι παραδοσιακά εκπροσωπούσε η παράταξη.

Στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας ρωτήθηκε για τις περιφερειακές τηλεοπτικές άδειες και τον τηλεοπτικό φόρο. «Η διαδικασία θα προχωρήσει κανονικά» είπε αρχικά ο πρωθυπουργός και στη συνέχεια συμπλήρωσε: «Η διαδικασία αυτή μας ταλαιπώρησε, είχαμε και εντάσεις σε αυτή εδώ την αίθουσα. Αλλά είχαμε μια μεγάλη μεταρρύθμιση. Πιστεύω ότι αυτό θα κάνει καλό και στους δημοσιογράφους, και στο τηλεοπτικό κοινό και στο τέλος και στους ιδιοκτήτες».


Αναφερόμενος στην πρόσφατη απόφαση του ΕΣΡ για πέντε τηλεοπτικές άδειες ο πρωθυπουργός είπε ότι «η αντιπολίτευση μας κατηγορούσε ως αυταρχικούς επειδή θέλαμε λίγους σταθμούς αλλά η αγορά αποφάσισε ότι δεν χωράνε περισσότεροι από 5. Αν υπάρξει ενδιαφέρον για τις άλλες δύο άδειες θα υπάρξει διαγωνισμός».

«Αναμένεται να μπουν 175 εκατ. ευρώ από τις άδειες και 125 εκατ. ευρώ από το φόρο διαφήμισης στην επόμενη δεκαετία. Συνολικά τα έσοδα αναμένεται να είναι μισό δισ. ευρώ.» συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας.

«Εξορθολογίζουμε τα πράγματα. Προχωρήσαμε σε μια μεταρρύθμιση που ήταν αναγκαία. Είχαμε την αντιπολίτευση που με τη στάση της απέδειξε ότι το παιχνίδι που κάνει είναι αυτό της διαπλοκής. Η επιλογή μας αν και είχε πολιτικό κόστος ήταν η σωστή. Έχουμε το ΕΣΡ, του έχουμε εμπιστοσύνη, οφείλουμε να του έχουμε εμπιστοσύνη» ολοκλήρωσε την απάντηση του για το θέμα των αδειών...

Δεν υπάρχουν σχόλια: