7.9.18

«Μπρα ντε φερ» Κυριάκου - Τσίπρα στη ΔΕΘ...


...για Σκοπιανό, παροχολογία, Μάτι...

Θέσεις μάχης παίρνουν ο Αλέξης Τσίπρας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης με το βλέμμα στραμμένο στη ΔΕΘ που θα αποτελέσει το...
πολιτικό βαρόμετρο για τα όσα θα ακολουθήσουν στην πολιτική αρένα μέχρι τις εκλογές. Αυτό το Σαββατοκύριακο θα δώσει το στίγμα του από την Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός και το επόμενο ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Η ΝΔ ήδη προχωράει  σε εφ´ όλης της ύλης μετωπική επίθεση κατά της κυβέρνησης. Αιχμή του δόρατος αποτελεί το «κρεσέντο παροχολογίας» και μάλιστα με προοπτική τετραετίας στο οποίο επιδίδεται ο Αλέξης Τσίπρας. Οι αντιδράσεις είναι πολλές καθώς τα μέτρα θα ξεπερνάνε την παρούσα κυβερνητική θητεία και μάλιστα τη στιγμή που όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα χάσει τις επόμενες εκλογές, όπως επισημαίνει η Πειραιώς. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα,  «να μην μπει στον κόπο (της προνομοθέτησης), διότι οι δεσμεύσεις αυτής της κυβέρνησης τελειώνουν την ημέρα των εκλογών» όπως είπε μιλώντας στους παραγωγικούς φορείς της Βόρειας Ελλάδας. Ξεκαθάρισε ότι η ΝΔ έρχεται με το δικό της αναπτυξιακό σχέδιο που θα κληθεί να  εφαρμόσει με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα από την επόμενη ημέρα των εθνικών εκλογών.

Κορυφαία πηγή της Πειραιώς σχολίασε ότι το Μαξίμου επιχειρεί να στήσει στη ΝΔ μια παγίδα, δηλαδή, να την αναγκάσει να στηρίξει φιλολαϊκά μέτρα, για να μη φανεί «ανάλγητη». «Καμία προνομοθέτηση δεν θα δεχτούμε» δήλωσε στο newpost.gr ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης που συμμετείχε στη σύσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους παραγωγικούς φορείς στη Βόρεια Ελλά. «Είναι μία ομάδα που απέτυχε παταγωδώς» τόνισε. «Ξέρουν ότι φεύγουν. Καμία νομιμοποίηση δεν θα τους δώσουμε. Η ΝΔ είναι η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να εφαρμόσει ένα σχέδιο επανεκκίνησης της οικονομίας γιατί έχει το “know how”. Ας ψηφίσουν αυτοί τα δικά μας θετικά μέτρα μετά τις εκλογές.»

Το συλλαλητήριο 
Η συμφωνία για το σκοπιανό αποτελεί το υπογάστριο της Μακεδονίας. Ο Αλέξης Τσίπρας για πρώτη φορά θα βρεθεί σε απόσταση αναπνοής από ένα συλλαλητήριο για το μακεδονικό με αντικυβερνητικά χαρακτηριστικά. Μέχρι τώρα διατύπωνε τα επιχειρήματα του υπέρ της συμφωνίας του με τον Ζάεφ εκ του μακρόθεν, προστατευμένος από τους διαδηλωτές τους οποίους κρατούσε μακριά η Αστυνομία, όπως συνέβη στη φιέστα των Πρεσπών. Το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα του Σαββάτου την ώρα που ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ θα απευθύνει ομιλία στους παραγωγικούς φορείς της Βόρειας Ελλάδας και τα συνθήματα πιθανόν να ακούγονται μέχρι το Βελλίδειο.  

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στήριξε εξαρχής τα συλλαλητήρια στη λογική ότι καμία ελληνική κυβέρνηση στο παρελθόν δεν τόλμησε να δώσει στους Σκοπιανούς την μακεδονική εθνότητα και γλώσσα. «Και αυτό είναι μια διπλωματική, μια πολιτική ήττα των κ. Τσίπρα και Κοτζιά, οι οποίοι έδρασαν υπόγεια και ερήμην της εθνικής γραμμής, ερήμην του λαού, ερήμην των κομμάτων» επισήμανε. 

Ανησυχία εκφράζεται στην Πειραιώς για τυχόν επεισόδια και ακραίες φωνές  που θα επιχειρούσαν να αμαυρώσουν το συλλαλητήριο.  Η ΝΔ θα καλέσει τους διοργανωτές και τους πολίτες που θα προσέλθουν για να διαμαρτυρηθούν για το μακεδονικό, να διαφυλάξουν την συγκέντρωση από τις ακρότητες.  «Οι πραγματικοί πατριώτες δεν είναι εθνικιστές και οι ακραίοι εθνικιστές δεν είναι πατριώτες» είναι το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη. Και χαρακτηρίζει εξαιρετικά προσβλητικό όποιος διαφωνεί με αυτή τη συμφωνία να χαρακτηρίζεται συλλήβδην ως ακροδεξιός και ως εθνικιστής όπως έκανε και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας.

Το Μάτι και η Μάνδρα
Στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης στη ΔΕΘ θα βρεθεί και η πολιτική διαχείριση των μεγάλων καταστροφών που έζησε η Αττική επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αλέξης Τσίπρας θα βρεθεί σε θέση άμυνας για τις βαριές ευθύνες που οδήγησαν στην ανείπωτη τραγωδία που προκάλεσε η πύρινη λαίλαπα στο Μάτι και το Κόκκινο Λιμανάκι με τους νεκρούς να πλησιάζουν τους 100 αλλά και για την  καταστροφική πλημμύρα στη Μάνδρα. Δεν είναι τυχαίο ότι βρέθηκε στο Μάτι την Τετάρτη και για πρώτη φορά μετά από 44 μέρες μίλησε με πολίτες έστω μέσα σε ένα προστατευμένο περιβάλλον. Η κυβερνητική ανικανότητα και ανεπάρκεια έδειξαν ότι ο βασιλιάς είναι γυμνός και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα το προβάλει αυτό παρουσιάζοντας ταυτόχρονα το δικό του σχέδιο διαχείρισης κρίσεων.

newpost.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: