10.9.18

Συνέντευξη... «Μπεν Χουρ»...


Ισως θα το θυμάστε κι εσείς και να μη χρειάζεται να σας το υπενθυμίσω και από εδώ: ο... δημοκράτης πολιτικός Αντώνης Σαμαράς είχε καταργήσει επί πρωθυπουργίας του την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ. Εδώ δεν...
πήγαινε στη Βουλή να μιλήσει, θα στηνόταν ποτέ απέναντι σε δεκάδες δημοσιογράφους να απαντάει στις ερωτήσεις τους; Μόνο στην αποφράδα ΝΕΡΙΤ έβγαινε (αν θυμάστε) σε κάτι συνεντεύξεις αληθινή παρωδία.

Αντε και στον Γιάννη Πρετεντέρη που θα του έκανε ερωτήσεις του τύπου, λέμε τώρα, «κύριε Σαμαρά είστε πολύ καλός, πάρα πολύ καλός ή πολύ καταπληκτικός πρωθυπουργός;».

Από το σημείο αυτό βέβαια μέχρι τη χθεσινή συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα που η διάρκειά της ξεπέρασε τις 3,5 ώρες (ολογράφως: τρεισήμισι ώρες) η απόσταση είναι μεγάλη, όσο και ο Μπεν Χουρ. Μόνο ο Φιντέλ Κάστρο μιλούσε περισσότερο. Χώρια που η ταινία «Μπεν Χουρ» είναι εξαιρετική, ενώ η συνέντευξη από τα μισά κι έπειτα έγινε βαρετή μια και εκ των πραγμάτων επαναλαμβάνονταν κάποιες ερωτήσεις.

Και αν κάποιες επαναλαμβάνονταν (σε παραλλαγές), άλλες δεν τέθηκαν ποτέ: ουδείς ρώτησε τον κ. Τσίπρα για Ερντογάν και ελληνοτουρκικά, ενώ κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να ζητήσει τη γνώμη του για τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στη Μόρια.

Την τιμητική του στη συνέντευξη είχε ο Χιλιανός δικτάτορας Αουγκούστο Πινοσέτ. Σιγά να μην έχανε ο Αλέξης Τσίπρας την ευκαιρία που του έδωσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραγκούνης με την ατυχή του δήλωση στο News24/7 88.6: «Θα ανατρέψουμε το Νόμο Κατρούγκαλου, που έτσι κι αλλιώς θα είναι προς όφελος των συνταξιούχων κι από κει και πέρα θα δώσουμε τη δυνατότητα της επικουρικής ασφάλισης, από έναν προσωπικό κουμπαρά. Ο πρώτος που εφάρμοσε αυτό το σύστημα που ήταν το πιο επιτυχημένο παγκοσμίως, το εφάρμοσε ο δικτάτορας Πινοσέτ στη Χιλή» είπε ο βουλευτής. Τέσσερις φορές αναφέρθηκε στον Πινοσέτ ο πρωθυπουργός.

Τρία γνωστά και μεγάλα ΜΜΕ δεν διατύπωσαν ερώτηση: «Το Βήμα», το «Πρώτο Θέμα» και ο «Ριζοσπάστης». Δεν ξέρουμε αν ήταν εκεί και δεν τους δόθηκε η δυνατότητα από τον Δημήτρη Τζανακόπουλο ή αν κάποια δεν είχαν πάει καν.

Δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό: «Φιλελεύθερος», «Τα Νέα» και ΣΚΑΪ έκαναν ερώτηση γύρω από το ίδιο θέμα, την τραγωδία στο Μάτι. Δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό, γιατί έχουμε δει την ατζέντα των ΜΜΕ της νεο-Δεξιάς το τελευταίο 45νθήμερο. Πρώτο τους μέλημα η πολιτική εκμετάλλευση των γεγονότων στην Ανατολική Αττική.

«Τώρα, στις 16.00, δηλαδή 3 ώρες από την έναρξη της συνέντευξης Τύπου Τσίπρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έδωσε τη σειρά στον δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ, Α. Αντζολέτο να διατυπώσει την ερώτησή του! Ισως γιατί θυμάται τι έχει πει κατά καιρούς, τώρα ο Πολυχρονεμένος ζητά όρια στην κριτική...» έγραψε ο Αρης Πορτοσάλτε στο Twitter. Αργησε να δώσει ερώτηση στον ΣΚΑΪ ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, όντως, αλλά το ίδιο έκανε με την «Αυγή» και τον «105,5 Στο Κόκκινο». 

Τα δύο ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ πήραν τον λόγο αργότερα (ή λίγο πριν) από τον ΣΚΑΪ...

Στα highlights της συνέντευξης η απάντηση του Αλέξη Τσίπρα στον δικό μας, της «Εφ.Συν.», Απόστολο Λυκεσά. «Δεν εξήγγειλα και τον σοσιαλισμό» είπε χαμογελώντας ο πρωθυπουργός στην ερώτηση του ανταποκριτή μας στη Θεσσαλονίκη. Αφήστε που κάποια στιγμή αργότερα στην κουβέντα παρεισέφρησε και ο... Μάο. «Μεγάλη αναταραχή, θαυμάσια κατάσταση» είπε η Ελένη Καλογεροπούλου και μάθαμε πως στα νιάτα της ήταν οργισμένη αριστερή.

Δημήτρης Κανελλόπουλος

Εφημερίδα των Συντακτών

Δεν υπάρχουν σχόλια: