11.9.18

Επίθεση Παππά στη ΝΔ...


Η απάντηση Τζαβάρα για Πινοσέτ...

Με το θερμόμετρο της πολιτικής αντιπαράθεσης να ανεβαίνει επικίνδυνα και την ατμόσφαιρα να επιβεβαιώνει την έναρξη μιας μακράς προεκλογικής περιόδου ξεκίνησαν οι...
εργασίες του Γ’ θερινού Τμήματος στη Βουλής.

Κατά τη συζήτηση νομοσχεδίου για την παροχή τηλεοπτικού εξοπλισμού σε απομονωμένες περιοχές, την παράσταση έκλεψαν οι αναφορές και εκατέρωθεν αντιαπαραθέσεις. Αρχικά ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, εξαπέλυσε σφοδρή και εφ’ όλης της ύλης επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση με αφορμή την ολοκλήρωση της διαδικασίας αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών.

«Από τις πρώτες υπογραφές μας ήταν ο καταλογισμός του φόρου διαφήμισης ύψους 150 εκατ. ευρώ. Αυτά δεν είχαν εισπραχτεί!», είπε αρχικά ο κ. Παππάς και εξήγησε πως η κυβέρνηση μείωσε τον φόρο διαφήμισης για να διασφαλίσει τις εργασιακές σχέσεις αλλά και επειδή δεν έχει «μανία» με την φορολόγησης των καναλιών.

Ο υπουργός σημείωσε πως από δω και μπρος η πολιτική αντιπαράθεση θα πρέπει να γίνεται στη βάση προγραμμάτων και ζήτησε από τη ΝΔ να δηλώσει ευθέως αν συμφωνεί με τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός. «Να μειωθεί ή όχι ο ΕΝΦΙΑ; Να μειωθούν ή όχι οι ασφαλιστικές εισφορές για τους αυτοαπασχολούμενους! Έχετε καταραστεί τον Κατρούγκαλο δεκάδες φορές!», δήλωσε χαρακτηριστικά και κάλεσε- όπως συνηθίζει τον τελευταίο καιρό, το ΚΙΝΑΛ να τοποθετηθεί επ’ αυτού.

Ο κ. Παππάς αναφέρθηκε και σε fake news για τη μεταφορά της κυβέρνησης στη Θεσσαλονίκη με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος ή τις παλιές εικόνες συνταξιούχων που διαμαρτύρονται, αφήνοντας αιχμές για τα πρόσωπα που τα διακινούν λέγοντας πως: «Αυτού του τύπου η αντιπαράθεση γίνεται και από τους ανθρώπους που θα εμπλουτίσουν και τα ψηφοδέλτιά σας!».

Από εκεί και πέρα ο κ. Παππάς αναφέρθηκε και στο σχέδιο της ΝΔ για το νέο ασφαλιστικό λέγοντας πως προωθεί την απόσυρση του κράτους από την ασφάλιση. Μάλιστα εκτίμησε πως ο εν λόγω σχεδιασμός γίνεται σκόπιμα από την ακροδεξιά πτέρυγα της ΝΔ, προκειμένου να σχετικοποιήσει την δικτατορία του Πινοσέτ.

«Εμείς είμαστε το κόμμα της ελευθερίας και της δικαιοσύνης, είμαστε το κόμμα του φιλελευθερισμού που καταδικάζει οποιαδήποτε μορφή δικτατορίας είτε είναι του Πινοσέτ είτε οποιοδήποτε άλλου! Είστε κυβέρνηση που βρισκόσαστε στη χειρότερη οδύνη γιατί λαμβάνετε μέτρα που δεν πιστεύετε είναι μέτρα σεβασμού των φιλελεύθερων θεσμών. Καταρρέετε!», απάντησε αμέσως μετά ο ΚΟ της ΝΔ, Κ. Τζαβάρας, εξαπολύοντας παράλληλα επίθεση στον πρωθυπουργό για την εμφάνισή του στο ευρωκοινοβούλιο. «Είναι από τις πιο μελανές στιγμές στην ιστορία εμφανίσεων ελλήνων πρωθυπουργών να μεταφέρει στο ΕΚ τις κομματικές αντιπαλότητες! Η πιο αλγεινή εικόνα στο ευρωκοινοβούλιο όχι τόσο γιατί δεν προκάλεσε ενδιαφέρον των ευρωβουλευτών αλλά κυρίως γιατί βρήκε ευκαιρία προκειμένου να υποχωρήσει άτακτα από αυτά που άκουγε με το να στραφεί εναντίον του κ. Μητσοτάκη. Αυτό δεν είναι σοβαρή πολιτική και κυρίως μια πολιτική προσπάθειας της κυβέρνησης Σαμαρά για να φτάσουμε σε ένα ξέφωτο!», είπε.

Τέλος, επιτέθηκε στην κυβέρνηση για τις αλλαγές στην Παιδεία, αναφορικά με την αλλαγή της ώρας έναρξης των μαθημάτων στα σχολεία αλλά και την κατάργηση των λατινικών από την δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: