10.9.18

Κοιμήσου ΣΥΡΙΖΑ...

Απέναντι στη διαδικτυακή βιομηχανία από fake news, ψεύτικες φωτογραφίες και λάσπη της σημερινής ακροδεξιάς ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αντιδρά. Μήπως δεν είστε πολιτικό κόμμα; Μήπως είστε...
βουδιστές μοναχοί;

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι, όταν παίρνεις μία χρεοκοπημένη χώρα, τη βγάζεις από τα Μνημόνια μέσα σε τρία μόλις χρόνια και ανακοινώνεις μέτρα αναστροφής των μνημονιακών αδικιών, έχεις μεγάλες πιθανότητες να κερδίσεις τις εκλογές.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι, όταν απέναντι σε αυτή την πραγματικότητα έχεις αντίπαλο το κόμμα της μίζας, της off shore και της διαφθοράς, έχεις ακόμη μεγαλύτερες πιθανότητες να κερδίσεις τις εκλογές.

Υπάρχει όμως ένας τομέας στον οποίον ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει παταγωδώς, και αυτό μπορεί να του στοιχίσει την τελική νίκη: η μάχη του διαδικτύου – άρα η μάχη της ενημέρωσης, αφού πια τηλεόραση και Τύπος είναι εντελώς απαξιωμένα.

Γράφουν «ο Τραμπ είπε έξι φορές τη FYROM Μακεδονία!» και δεν υπάρχει μία άμεση κυβερνητική απάντηση στο διαδίκτυο, ότι Μακεδονία αποκαλούν επισήμως εδώ και χρόνια οι ΗΠΑ το γειτονικό κράτος και ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ θα αλλάξει όταν κυρωθεί η συμφωνία.

Δεν μπορεί ένα εγκάθετο δημοσιογραφικό υποκείμενο να ανεβάζει φωτογραφία ότι «οι κυβερνητικοί δημοσιογράφοι ζουν ζωάρα στο πρωθυπουργικό αεροσκάφος με τα λεφτά του λαού» ενώ πρόκειται για το νέο τρένο της γραμμής Αθήνα – Θεσσαλονίκη. Και κανείς δεν απαντά, μόνο οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ στο διαδίκτυο!

Δεν μπορεί το ίδιο φασιστοειδές να ανεβάζει φωτογραφία του 2011, όταν τα ΜΑΤ κυνηγούσαν ηλικιωμένους, να λέει ότι είναι από την προχθεσινή διαδήλωση, να γίνονται χιλιάδες retweet – και πάλι σιωπή από τον επίσημο ΣΥΡΙΖΑ!

Δεν μπορεί τα τρολ να ανεβάζουν πλήθη από παλιά συλλαλητήρια για να κρύψουν την τρύπα στο νερό της τωρινής τους συγκέντρωσης και ο επίσημος ΣΥΡΙΖΑ να σιωπά.

Δεν μπορεί να ανεβάζουν φωτογραφία από την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο περίπτερο των ενόπλων δυνάμεων, να σβήνουν την ταμπέλα, να την παρουσιάζουν ως φωτογραφία ενός πρωθυπουργού φρουρούμενου από το στρατό και ο επίσημος ΣΥΡΙΖΑ να σιωπά.

Με λίγα λόγια, απέναντι στη διαδικτυακή βιομηχανία από fake news, ψεύτικες φωτογραφίες και λάσπη της σημερινής ακροδεξιάς ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αντιδρά. Μήπως δεν είστε πολιτικό κόμμα; Μήπως είστε βουδιστές μοναχοί ή τελοσπάντων κάποιοι που νομίζουν ότι «η αλήθεια θα λάμψει από μόνη της» χωρίς να κουνήσετε το χεράκι σας;

Στη βρόμα και δυσωδία της σημερινής ΝΔ, η αλήθεια χρειάζεται κόπο και αγώνα για να φανεί. Ή θα το καταλάβετε τώρα ή μετά τις εκλογές...

Νίκος Μωραΐτης

altsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: