8.9.18

Σήμερα τα σπουδαία...


Κρίσιμη ημέρα η σημερινή. Τι θα γίνει στην Θεσσαλονίκη? Ο Τάκης Χατζής θέλει να πιστεύει, πως, δεν θα επικρατήσουν οι ακραίοι. Αλλά, και...
όσον αφορά την συμφωνία με τα Σκόπια, διατυπώνει ενα υπαινικτικό ερώτημα: Η σιγουριά των εταίρων και το γεγονός, πως, οι Αμερικάνοι φαίνεται να επικροτούν αυτή την συμφωνία, μπορεί να κάνει πολλούς από μας να μπούνε σε πολλές σκέψεις:


Αύριο (σήμερα) είναι η ΔΕΘ και η οργανωμένη διαδήλωση στην Θεσσαλονίκη για τα Σκόπια. 
Θέλω να πιστεύω οτι δεν θα έχουμε επεισόδια με ακραίους. Και πιστεύω, πως, δεν θα έχουμε.
Ομως, η αντίδραση είναι πολύ μεγάλη για την κυβέρνηση και η συνέντευξη του Σόλντερμπεργκ, τόσο εδώ (στον Παπαχελά), όσο και στα Σκόπια, οπου ουσιαστικά τους λέει, πως, ήμουν στο Βουκουρέστι, όταν η Ελλάδα σταμάτησε την είσοδο σας στο ΝΑΤΟ με το Βέτο και αυτό δεν πρέπει να ξανασυμβεί. Και είμαι σίγουρος.
Δεν ξέρω γιατί είναι τόσο σίγουροι οι ξένοι φίλοι μας οτι εμείς θα εγκρίνουμε τέτοιου είδους συμφωνία με αυτή την λαϊκή κατακραυγή. 
Από την άλλη πλευρά, στην Θεσσαλονίκη, πιστεύω, πως, ο κόσμος έχει μια αντίδραση, την οποία δεν είδαμε σε σκληρές καταστάσεις, όταν κόπηκαν οι συντάξεις. Τωρα βλέπεις πως ο κόσμος σηκώθηκε από το καναπέ και στα εθνικά θέματα ουδείς γνωρίζει ποιες θα είναι οι παρενέργειες σε μια εκλογική αναμέτρηση.
Πάντως, αυτή η σιγουριά των εταίρων και το γεγονός, πως, οι Αμερικάνοι φαίνεται να επικροτούν αυτή την συμφωνία, ε μπορεί κανείς να μπει σε πάρα πολλές σκέψεις...

Δεν υπάρχουν σχόλια: