15.9.18

Ο Τσίπρας αποκλειστικά υπεύθυνος για τη Μόρια...

Λάβροι κατά της κυβέρνησης είναι στο Κίνημα Αλλαγής, με αφορμή τις συνθήκες διαβίωσης προσφύγων και μεταναστών στα...
νησιά, μετά και από το συγκλονιστικό ρεπορτάζ του Al Jazeera.

Κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι αδιαφορεί απέναντι στο αίτημα των πάντων για άμεση αποσυμφόρηση των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, στην Χαριλάου Τρικούπη στρέφονται και κατά του πρωθυπουργού προσωπικά μετά από τη συνέντευξή του στο Euronews, όπου «παρομοίασε την Μόρια με πολυτελές ξενοδοχείο που φιλοξενεί παραπάνω ανθρώπους από τη δυναμικότητά του, ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση ‘σέβεται πλήρως τη διεθνή νομιμότητα, το διεθνές δίκαιο και τα δικαιώματα των ανθρώπων’, με κομπασμό επανέλαβε το διχαστικό επιχείρημα ότι η κυβέρνησή του ‘δεν πνίγει ανθρώπους στο Αιγαίο’ μετά από 1400 πνιγμένους κατά τη διάρκεια της δικής του διακυβέρνησης», όπως λένε, τονίζοντας ότι καμία ελληνική κυβέρνηση «δεν έπνιξε ανθρώπους στο Αιγαίο», αλλά και πως «η μνήμη των νεκρών απαιτεί σεβασμό και όχι μικροκομματικά παιχνίδια».

Με αφορμή το ρεπορτάζ του Al Jazeera, που έκανε τον γύρο του κόσμου, στο Κίνημα Αλλαγής παρατηρούν σε έντονο ύφος ότι «το να ζουν άνθρωποι σε τέτοιες εξευτελιστικές συνθήκες δεν είναι σεβασμός ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Το να κινδυνεύει η υγεία (και η ψυχική) παιδιών και ενηλίκων δεν είναι σεβασμός ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Το να οδηγούνται άνθρωποι στην αυτοκτονία δεν είναι σεβασμός ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Το να βιάζονται γυναίκες και παιδιά δεν είναι σεβασμός ανθρωπίνων δικαιωμάτων». Για όσα, μάλιστα, συμβαίνουν στη Λέσβο και τα υπόλοιπα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, θεωρούν ‘αποκλειστικά υπεύθυνο’ τον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνησή του, προειδοποιώντας τον ότι θα μείνει στην Ιστορία για αυτό.

«Έστω και τώρα ας αναλάβει τις ευθύνες του. Να βάλει ένα τέρμα στην κόλαση που ζουν τα νησιά. Όχι για να σωθεί η ‘διεθνής εικόνα της χώρας’, αλλά για να σώσουμε την εθνική μας αξιοπρέπεια’», λένε…

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: