29.9.18

Έκτακτη σύσκεψη για τον καιρό...


...συγκάλεσε ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά...

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.) συγκάλεσε το Σάββατο ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης στο κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας, λόγω του...
έκτακτου δελτίου καιρικών φαινομένων που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Στη σύσκεψη πήραν μέρος ο δήμαρχος Κορυδαλλού, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Πειραιά, ο αστυνομικός διευθυντής Πειραιά , οι διοικητές των Τμημάτων Τροχαίας Πειραιά και Κορυδαλλού, εκπρόσωπος του Λιμεναρχείου Πειραιά, εκπρόσωποι των δήμων της περιοχής, εκπρόσωπος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, Περιφερειακοί Σύμβουλοι και υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας Αττικής

Μετά από ανταλλαγή απόψεων αποφασίστηκε:

Να βρίσκονται σε  αυξημένη ετοιμότητα σε όλα τα επικίνδυνα σημεία οι υπηρεσίες όλων των εμπλεκόμενων φορέων και των αναδόχων των εργασιών συντήρησης των αντιπλημμυρικών έργων.

Σε συνεννόηση με τη 2η ΥΠΕ να ζητηθεί από τα νοσοκομεία της περιοχής του Πειραιά, ακόμα και εάν δεν εφημερεύουν να υποστηρίξουν,  εάν χρειαστεί  την αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών.

Να απαγορευτεί  η στάθμευση στις οδούς Βαλαωρίτου και Χαλκίδος, στους Αγίους Αναργύρους, στη Παλαιά Κοκκινιά και στην περιοχή Σκλαβενίτη στο Κερατσίνι.

Να γίνει εκτροπή της κυκλοφορίας σε όποια σημεία χρειαστεί. Σε συνεννόηση με το Λιμεναρχείο να γίνει διακοπή της κίνησης από Σαλαμίνα προς Πέραμα εάν χρειαστεί.

Να διακοπεί η κυκλοφορία βαρέων οχημάτων και βυτιοφόρων στον οδικό άξονα από  Κερατσίνι προς Πέραμα.

Και να ενημερωθούν οι πολίτες με κάθε πρόσφορο μέσο για τα παρακάτω μέτρα προστασίας  από τα έντονα φαινόμενα:

Να μην προσεγγίζουν σε καμία περίπτωση αγωγούς ή άλλα στοιχεία του Δικτύου της ΔΕΗ που βρίσκονται στο έδαφος, γιατί υπάρχει πολύ σοβαρός κίνδυνος ατυχήματος. Σε περίπτωση που κάποιος πολίτης εντοπίσει αγωγό ή άλλο στοιχείο του Δικτύου στο έδαφος, θα πρέπει να ειδοποιήσει άμεσα τις βλάβες του ΔΕΔΔΗΕ στο κέντρο βλαβων περιοχής Πειραιά στο τηλέφωνο 10504 ή να επικοινωνήσει με το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του.

Εάν διαμένουν σε υπόγειες κατοικίες, εφόσον απαιτηθεί από την πορεία του φαινομένου,  να μετακινηθούν από τα σπίτια τους σε συνεννόηση με το δήμο της περιοχής τους.

Να ασφαλίσουν αντικείμενα, τα οποία, αν παρασυρθούν, ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.

Να βεβαιωθούν ότι οι υδρορροές των κτιρίων δεν είναι φραγμένες και λειτουργούν κανονικά.

Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των φαινομένων.

Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια πιθανής χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε.

Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος.

Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως είναι η Ελληνική Αστυνομία και το Πυροσβεστικό Σώμα.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: