13.9.18

«Σκληρό ροκ» Κυριάκου καθ’ οδόν προς τη ΔΕΘ...


Στρατηγική κλιμάκωσης κατά της κυβέρνησης Τσίπρα, ακολουθεί ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης λίγο πριν την άνοδό του στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης όπου το Σάββατο το βράδυ θα...
απευθύνει ομιλία στους παραγωγικούς φορείς της Βόρειας Ελλάδας και την Κυριακή το μεσημέρι θα δώσει την καθιερωμένη συνέντευξη τύπου που αποτελεί κρίσιμο πολιτικό βαρόμετρο για όσα θα ακολουθήσουν. 

Η εξωτερική πολιτική με τον τρόπο που την ασκεί ο υπουργός Νίκος Κοτζιάς αρνούμενος την τακτική ενημέρωση των κομμάτων προφανώς με την πλήρη κάλυψη του πρωθυπουργού και η κυβερνητική ανεπάρκεια που επιδείχθηκε στην φονική φωτιά στο Μάτι με τους περίπου 100 νεκρούς, ήταν τα δύο θέματα αιχμής στα οποία η ΝΔ κράτησε σκληρή γραμμή.

Ο τομεάρχης Εξωτερικών του κόμματος Γιώργος Κουμουτσάκος με εντολή του Κυριάκου Μητσοτάκη προσήλθε στη χθεσινή συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής, το οποίο συγκάλεσε ο Νίκος Κοτζιάς, για να ζητήσει ενημέρωση για όλα τα θέματα εξωτερικής πολιτικής και όχι μόνο  να συζητήσει για τη συγκρότηση Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας που ήταν στην ατζέντα. Η ΝΔ θα ήθελε να είναι σε γνώση των εξελίξεων στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, τις ελληνοαλβανικές σχέσεις, τις σχέσεις της Ελλάδας με την Ρωσία καθώς και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις μετά τις ανακοινωθείσες έρευνες της Τουρκίας σε θαλάσσιες περιοχές της Ανατολικής Μεσογείου, την πιθανή επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, τις πιέσεις που ασκεί η Αγκυρα για το ζήτημα των Μουφτήδων στη Δυτική Θράκη. Ο κ.Κουμουτσάκος ζήτησε μία απάντηση από τον υπουργό Εξωτερικών αναφορικά και με τις δηλώσεις πρώην συνεργάτη του Αμερικανού Προέδρου, ο οποίος δήλωσε ότι είχε ενημερώσει τον κ. Νίκο Κοτζιά για ζητήματα που σχετίζονται με τις περασμένες αμερικανικές εκλογές.

Ο υπουργός Εξωτερικών αρνήθηκε τη διεύρυνση της συζήτησης, παρά το γεγονός ότι συγκάλεσε το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής μετά από 18 μήνες ενώ θα έπρεπε να το συγκαλεί κάθε τέσσερις μήνες. Ο Γιώργος Κουμουτσάκος αποχώρησε από την συνεδρίαση όπως είχε εντολή από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να κάνει εφόσον δεν γινόταν αποδεκτό το αίτημα της ΝΔ. «Αρνούμαστε να νομιμοποιήσουμε την στρεβλή πρακτική της κυβέρνησης να μην ενημερώνει και να μην συζητάει με τα κόμματα εγκαίρως τα μεγάλα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής»  δήλωσε απευθυνόμενος στον υπουργό. Στην απάντηση που πήρε ότι δεν υπήρχε η σχετική προετοιμασία, ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ σχολίασε ότι αυτό είναι προσβλητικό και για τον υπουργό και για τους συνεργάτες του.

Πολιτική απομόνωση Τσίπρα
Είναι σαφές ότι η Αξιωματική Αντιπολίτευση επιδιώκει την πολιτική απομόνωση της κυβέρνησης Τσίπρα. Την ίδια τακτική θα ακολουθήσει στο μέλλον εντός και εκτός κοινοβουλίου. «Ο κ.Τσίπρας ήταν αυτός ο οποίος παραβίασε την εθνική γραμμή της συναίνεσης στα εθνικά θέματα μετά από δεκαετίες» δήλωσε ανώτερη κομματική πηγή στο newpost. gr. «Τώρα είναι αργά» τόνισε. «Η ΝΔ δεν πρόκειται να νομιμοποιήσει καμία πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ που είναι προσχηματική και αντίθετη με την θεσμική και δημοκρατική λειτουργία και μάλιστα την ώρα που έχει απωλέσει την κοινωνική νομιμοποίηση και βρίσκεται σε αποδρομή.»

Έρευνα για το Μάτι
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται στη ΔΕΘ να παίξει το χαρτί του επόμενου πρωθυπουργού και να στείλει το μήνυμα ότι είναι έτοιμος να κυβερνήσει. Σ´ αυτήν την στρατηγική του στόχευση εντάσσεται η πρωτοβουλία του να αναθέσει 
στον ακαδημαϊκό και διεθνώς αναγνωρισμένο καθηγητή Φυσικών Καταστροφών κ. Κώστα Συνολάκη να συγκροτήσει μια επιτροπή ειδικών για  να διερευνήσει με αντικειμενικό τρόπο και να αποτυπώσει επιστημονικά όσα συνέβησαν την 23η Ιουλίου στην πληγείσα περιοχή από την καταστροφική φωτιά και να καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για τη συνολική αναμόρφωση του συστήματος Πολιτικής Προστασίας της χώρας μας. Τα αντανακλαστικά αυτά αποτελούν ένα δείγμα γραφής για το πως θα ήθελε να κυβερνήσει όπως επισημαίνουν από την Πειραιώς. 

Ενας ακόμη στόχος ήταν η αποδόμηση της κυβέρνησης Τσίπρα η οποία αποδείχθηκε τραγικά κατώτερη των περιστάσεων. Η έρευνα της Επιτροπής Συνολάκη αποκάλυψε  ότι η περιοχή θα μπορούσε να εκκενωθεί μέσα σε ένα διάστημα 57 έως 83 λεπτών και να είχαν σωθεί αν όχι όλες οι περισσότερες ζωές. Ταυτόχρονα επισήμανε μία σειρά από κρίσιμα λάθη.

Ο πρόεδρος της ΝΔ κάλεσε τους  πολίτες να αναζητήσουν το υλικό της έρευνας το οποίο αναρτήθηκε στο διαδίκτυο. «Είναι σημαντικό να δούμε τι πρέπει να κάνουμε επιτέλους για να μη συμβεί ποτέ ξανά μια τέτοια τραγωδία» δήλωσε και επισήμανε την 
τεράστια απόσταση που μας χωρίζει από ένα οργανωμένο  κράτος. Σήμερα πηγαίνει στην τύχη -στα κουτουρού όπως είπε - να αντιμετωπίσει τέτοιες καταστροφές. «Πρέπει επιτέλους με επαγγελματισμό και σοβαρότητα να εξασφαλίζουμε αυτό που είναι το πιο σημαντικό για ένα κράτος, την προστασία της ανθρώπινης ζωής και περιουσίας» κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: