28.9.18

Σκληρό ροκ από το ΚΙΝΑΛ και κατά της ΝΔ...

Αποφασισμένοι να εντείνουν το διμέτωπο κατά ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ δηλώνουν οι επιτελείς της Χαριλάου Τρικούπη. Η τακτική αυτή αποδίδει δημοσκοπικά αλλά επιβεβαιώνεται και ως ορθή από τα μηνύματα που φτάνουν στη...
Χαριλάου Τρικούπη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newpost, ο τομέας επικοινωνίας του ΚΙΝΑΛ μάζεψε όλους τους τομεάρχες στο πλαίσιο της χάραξης της επικοινωνιακής τακτικής του κόμματος και βελτίωσης της εικόνας προς τα έξω λίγο πριν το τυπικό άνοιγμα της αυλαίας της προεκλογικής περιόδου.

Στη σύσκεψη αυτή λένε οι πληροφορίες όλοι συμφώνησαν ότι ο «διμέτωπος» απέναντι στον διπολισμό αποδίδει και κρατά το ΚΙΝΑΛ σε σταθερά ποσοστά. Ταυτόχρονα όμως με την εικόνα καθίζησης που παρουσιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ, τη δυναμική που παρουσιάζει αντίστοιχα η ΝΔ και τη δεξαμενή των αναποφάσιστων να εξακολουθεί να έχει πολλά αποθέματα όλοι συμφώνησαν ότι πλέον «πρέπει να χτυπηθεί και η ΝΔ».

Ήδη οι τελευταίες ανακοινώσεις του ΚΙΝΑΛ παρουσιάζουν αυτή την εικόνα της διπλής επίθεσης με χαρακτηριστική την ανακοίνωση για την αφωνία της ΝΔ στην πολύκροτη υπόθεση του θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου με τον τομέα προστασίας του πολίτη του κόμματος να κλείνει την ανακοίνωση με την φράση «η δε σιωπή της Νέας Δημοκρατίας για επιθέσεις σε θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα όπως αυτή, εκκωφαντική».

Μπορεί και το 13% το ΚΙΝΑΛ

Μεγάλο μέρος της στροφής αυτής, που πραγματοποιείται στη ρητορική του ΚΙΝΑΛ με τους τόνους να ανεβαίνουν εξίσου πλέον και προς την αξιωματική αντιπολίτευση, οφείλεται και στα μηνύματα που λαμβάνουν στη Χαριλάου Τρικούπη από τις δημοσκοπήσεις.

Το 6-7% που καταγράφεται στις τελευταίες δημοσκοπήσεις μπορεί να μην συνάδει με τα όσα διαδραματίζονται στη βάση υποστηρίζουν όλα τα στελέχη, που εξορμούν στην περιφέρεια, ωστόσο σε συνομιλίες τους με τους δημοσκόπους και τους πολιτικούς αναλυτές βλέπουν ότι το ποσοστό αυτό όχι απλά είναι παγιωμένο αποτυπώνοντας την αποδοτικότητα της στρατηγικής του διμέτωπου, αλλά χωρίς κανένα ρίσκο εκτίμησης φλερτάρει στην πραγματικότητα με το ψυχολογικό όριο του 10%. 

«Είναι στο χέρι σας να φτάσετε στο 13%» ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή δημοσκόπου αναλυτή, όπως την αποκάλυψε στέλεχος τους ΚΙΝΑΛ στο newpost, δείχνοντας ουσιαστικά στην κατεύθυνση του διεμβολισμού που πρέπει να κάνει στον κυοφορούμενο νέο δικομματισμό...

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: