20.9.18

«Βλέπει»... συμμορίες στα Πανεπιστήμια...

Στο δόγμα του «νόμος και τάξη» κινείται η αντίδραση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην πρώτη ανάγνωση του πορίσματος Παρασκευόπουλου για τη...
βία στα Πανεπιστήμια.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ.κάνει λόγο για «συμμορίες» στα Πανεπιστήμια και κατηγορεί και πάλι την κυβέρνηση για ιδεοληψία.

«Γυρίζοντας από τη σύνοδο του ΕΛΚ διάβασα το πόρισμα Παρασκευόπουλου για τη βία στα ΑΕΙ. Δεν είναι μόνο ιδεοληπτικοί, αλλά και αδιόρθωτοι. Τα πανεπιστήμια θα καθαρίσουν από συμμορίες και θα αποδοθούν ξανά στους φοιτητές και τους καθηγητές τους», έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της Ν.Δ Βασίλης Κικίλιας, που μιλάει για «άσυλο εγκληματιών».

«”Καφετέριες για να συζητάμε με τους καταληψίες” λέει το πόρισμα του κ. Παρασκευόπουλου που μετά τη Δικαιοσύνη ανέλαβε και την Παιδεία. Θα ήταν παρωδία, εάν δεν ήταν τόσο επικίνδυνο. Εμείς δεν διαπραγματευόμαστε την ασφάλεια των παιδιών μας. Τα ΑΕΙ δε θα είναι “άσυλο” εγκληματιών» αναφέρει στο Twitter ο βουλευτής της Ν.Δ.

Ποτάμι: «Δεν μας έκανε σοφότερους»

«Το πόρισμα της επιτροπής Παρασκευόπουλου για την ακαδημαϊκή ελευθερία και ειρήνη δεν μπορώ να πω ότι μας έκανε σοφότερους. Ένα πόρισμα που στις 20 σελίδες του, κυρίως περιλαμβάνει χιλιοειπωμένες γενικολογίες και ευχολόγια, αρκείται σε ορισμένες διαπιστώσεις και περιορίζεται σε κάποιες αυτονόητες προσεγγίσεις και προτάσεις («να εφαρμοσθεί η νομοθεσία») εκεί που ζορίζουν τα πράγματα (κακουργήματα, καταλήψεις). Πάντως η αλήθεια είναι ότι αποφεύγει να επικαλεστεί «το ρωμαλέο φοιτητικό κίνημα» που είχε προτείνει ο κ. Γαβρόγλου για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας και της εγκληματικότητας στα Πανεπιστήμια», παρατηρεί ο βουλευτής με το Ποτάμι Γιώργος Μαυρωτάς.

«Θα περιμέναμε ωστόσο στο πόρισμα αυτό να δούμε προτάσεις και κατευθύνσεις για τον τρόπο συνεργασίας πρυτανικών αρχών εισαγγελίας και αστυνομίας όταν επιβάλλεται η επέμβασή της, εκτός από γενικόλογες και αυτονόητες προτροπές.Επίσης δεν υπάρχει κάποια πρόβλεψη για Πανεπιστημιακούς χώρους που χρησιμοποιούνται ως ορμητήρια για ταραχές και εμπλοκές με την αστυνομία», σχολιάζει ακόμα.

Για το πρόβλημα των ναρκωτικών σημειώνει ότι «αντί το πόρισμα να υποδείξει κυρίως τρόπους παρέμβασης για την αποτροπή της διακίνησης των ναρκωτικών, δίνει την εντύπωση ότι υπάρχει εκτενές πρόβλημα χρήσης ναρκωτικών από τους φοιτητές!», ενώ για τις καταλήψεις εμφανίζεται πιο θετικός. «Κρίνεται θετικό ότι στο θέμα των μακροχρόνιων καταλήψεων προτείνεται νομοθετική ρύθμιση για επέκταση των διαδικασιών της διοικητικής αποβολής και από κτίρια των ΑΕΙ, ένα μέτρο αναγκαίο για την απαραίτητη σήμερα αξιοποίηση της περιουσίας τους. Θετική επίσης και η προτροπή για χρήση πρόσθετων μέτρων ελέγχου (π.χ. εποπτικά μέσα) στους ανοικτούς Πανεπιστημιακούς χώρους, με σεβασμό των ατομικών δικαιωμάτων και των προσωπικών δεδομένων», σχολιάζει...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: