28.9.18

Έξαλλη για το «σε όποιον αρέσει»...

Εξαιρετικά ενοχλημένη με όσα φανερώνει το βίντεο-ντοκουμέντο που είδε χθες το φως της δημοσιότητας από την «Εφημερίδα των Συντακτών» είναι η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη. 

Ωστόσο, κάτι άλλο ενόχλησε πιο πολύ την...
υπουργό: ότι την ώρα που η ίδια διέταξε έρευνα και έκανε λόγο για «μη ανεκτές» συμπεριφορές, ο πρόεδρος των Αστυνομικών Δημοσθένης Πλάκας όχι απλώς υπερασπίστηκε όσα αναπαριστώνται στο βίντεο, αλλά… διεμήνυσε ότι «σε όποιον αρέσει». 

Μιλώντας χθες βράδυ στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο συνδικαλιστής αστυνομικός ξεκαθάρισε πως «τα αστυνομικά εγχειρίδια δεν λένε τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από αυτό που έκαναν οι συνάδελφοι μου. Στην προσπάθεια χειροπέδησής του άσκησαν την απολύτως απαραίτητη βία» και πρόσθεσε: «όλες οι αστυνομικές πρακτικές λένε τα ίδια πράγματα. Πάνε σε ένα συμβάν στο οποίο καλούνται να αντιμετωπίσουν ένα άτομο οπλισμένο σε αμόκ. Αυτό τους λένε. 

Δεν γνωρίζουν τίποτα άλλο. Για να χειροπεδηθεί αυτό το άτομο και να ασφαλιστεί, για να μην τραυματιστεί ο ίδιος ή διερχόμενος πολίτης ή οι ίδιοι αυτή είναι η πρακτική. Σε όποιον αρέσει, σε όποιον δεν αρέσει… γιατί σε εμένα δεν αρέσει κάτι άλλο. Δεν μπορεί να κρίνεται συνεχώς η δράση του αστυνομικού που είναι συγκεκριμένη με βάση την πολιτική ιδεολογία του καθενός που κυβερνάει». Και επειδή της Γεροβασίλη… δεν της «άρεσε», ο Neo μαθαίνει ότι έπεται συνέχεια…

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: