6.9.18

Στο «μικροσκόπιο» ο ακροδεξιός χώρος...

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας με ένα ολοκληρωμένο πλέγμα ελέγχων και διακριτική επιτήρηση σε άτομα, ομάδες και στέκια του...
ακροδεξιού χώρου, βρίσκονται ήδη σε ισχύ στη Θεσσαλονίκη ενόψει ΔΕΘ, υπό τον φόβο προβοκάτσιας και εκτρόπων που φέρονται να σχεδιάζουν, όπως αποκάλυψε η Εφ.Συν. ακροδεξιές, εθνικιστικές, παραθρησκευτικές, ακόμα και φασιστικού τύπου οργανώσεις, που δραστηριοποιούνται γύρω από το Μακεδονικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, για την υλοποίηση του σχεδίου έχουν δραστηριοποιηθεί ειδικές ομάδες της κρατικής ασφάλειας, στη Θεσσαλονίκη, οι οποίες έχουν ενισχυθεί με κλιμάκια από την Αθήνα και ασχολούνται αποκλειστικά με τη συλλογή και αξιολόγηση πληροφοριών. Σε επιφυλακή, για τον ίδιο λόγο, βρίσκεται και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία Βορείου Ελλάδος.

Σε ό,τι αφορά τον σχεδιασμό των γενικών μέτρων, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, ο αριθμός των αστυνομικών που θα χρησιμοποιηθούν εφέτος, από όλες τις διευθύνσεις (τάξης, ασφάλειας, τροχαίας), είναι περίπου στα ίδια επίπεδα με πέρυσι. Ωστόσο, τα επιτελεία έχουν καταρτίσει ειδικά σχέδια για την φρούρηση της έκθεσης, χώρων και κτηρίων και τη διασφάλιση της τάξης κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων.

Για τον σχεδιασμό των μέτρων βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη και ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος.

Εξάλλου, με τις ΗΠΑ τιμώμενη χώρα της 83ης ΔΕΘ, στον σχεδιασμό των μέτρων, όπως έγραφε χθες η Εφ.Συν. σύμφωνα με πληροφορίες, συμμετείχαν αξιωματικοί αμερικανικών υπηρεσιών, καθώς στη Θεσσαλονίκη αναμένεται να βρεθεί ενισχυμένη επιχειρηματική και πολιτική αποστολή απ' τις ΗΠΑ...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: