17.9.18

Προτιμά Μητσοτάκη ο Πατούλης...

Την ατζέντα Μητσοτάκη προκρίνουν ο Γιώργος Πατούλης και η ΚΕΔΕ, συγκρίνοντας τις ομιλίες του πρωθυπουργού και του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας από...
τη ΔΕΘ. Σημαντική η δέσμευση Μητσοτάκη για μεταβίβαση στους δήμους των πόρων από τη φορολογία της ακίνητης περιουσίας, λέει η ΚΕΔΕ, ωστόσο αναγνωρίζει ότι προηγουμένως θα πρέπει να δημιουργηθεί ένας αποτελεσματικός μηχανισμός είσπραξης.

«Με βάση τα όσα ακούσαμε από το βήμα της ΔΕΘ, τόσο από τον πρωθυπουργό, που δεν έκανε καμία αναφορά στην αυτοδιοίκηση πέραν αυτής για την εφαρμογή της απλής αναλογικής, όσο και από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, διαπιστώνουμε ότι η ατζέντα του κ. Μητσοτάκη βρίσκεται πιο κοντά στην ατζέντα της ΚΕΔΕ».

Την παραπάνω δήλωση έκανε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, δείχνοντας την ξεκάθαρη προτίμησή του στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη, σε σύγκριση με τον πρωθυπουργό και αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, με βάση όσα δήλωσαν κι οι δύο από τη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

«Τόσο από το περιεχόμενο της ομιλίας στη Δ.Ε.Θ. του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κ. Μητσοτάκη, όσο και από τα όσα ο ίδιος ανέφερε στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε την επόμενη μέρα, η ΚΕΔΕ διαπιστώνει με ικανοποίηση ότι περιλαμβάνονται στην προγραμματική ατζέντα του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, πάγιες θέσεις της Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού», ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της ΚΕΔΕ που αναρτήθηκε και στον ιστότοπό της.

Μεταξύ άλλων η ΚΕΔΕ θεωρεί ως σημαντική τη δέσμευση του κ. Μητσοτάκη να προχωρήσει σε μεταβίβαση -από το κράτος προς τους δήμους- των πόρων από τη φορολογία της ακίνητης περιουσίας. Ωστόσο, η ΚΕΔΕ αναγνωρίζει ότι δεν αρκεί η μεταβίβαση των πόρων που προέρχονται από τη φορολόγηση των πολιτών, αν προηγουμένως δεν έχει διασφαλιστεί η δημιουργία ενός αποτελεσματικού μηχανισμού είσπραξης...

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: