14.9.18

Επαναφέρει το θέμα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους...

Αναφορά στο ζήτημα του ελληνικού χρέους και ειδικότερα στο θέμα της ελάφρυνσής του, έκανε ο επικεφαλής της...
Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Μάριο Ντράγκι.

Υπενθυμίζεται ότι στο Eurogroup της 22ας Ιουνίου είχε συμφωνηθεί να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα για το χρέος, με τον Ντράγκι αλλά και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να σημειώνουν ότι τα μέτρα αυτά δεν επιλύουν το θέμα της βιωσιμότητας του χρέους σε μακροπρόθεσμο επίπεδο.

Παράλληλα, το Eurogroup είχε υπογραμμίσει ότι θα εξετάσει περαιτέρω δράσεις σε περίπτωση αρνητικών οικονομικών εξελίξεων, για το εν λόγω ζήτημα.

Με δεδομένο ότι η οριστική απόφαση για τα μέτρα αναμένεται να ληφθεί σε προσεχή συνεδρίαση του Eurogroup, ο Μάριο Ντράγκι, με επιστολή του προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, χαιρέτισε σήμερα (Παρασκευή) εκ νέου τη συμφωνία ελάφρυνσης του χρέους που δόθηκε από τις κυβερνήσεις της ευρωζώνης στην Ελλάδα, η οποία -όπως είπε- θα αυξήσει την ικανότητα της χώρας να αποπληρώσει «μεσοπρόθεσμα» τις υποχρεώσεις της.

Παράλληλα, ο επικεφαλής της ΕΚΤ έστειλε μήνυμα για το... μέλλον, τονίζοντας ότι «χαιρετίζουμε επίσης την ετοιμότητα του Eurogroup να εξετάσει περαιτέρω μέτρα για το χρέος μακροπρόθεσμα σε περίπτωση που συμβούν αρνητικές οικονομικές εξελίξεις»...

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: