20.9.18

Αν υπήρχε μια «άλλη» AGB για την ΕΡΤ...

Η ΕΡΤ είναι εύκολος στόχος στις πολιτικές αντιπαραθέσεις και τις κομματικές επιθέσεις. Τώρα και πάντα, με όλων των λογιών τις...
κυβερνήσεις. Βασικό επιχείρημα, και όχι αναίτιο, η διαχρονική κομματική χειραγώγηση. 

Φυσικά με κυρίαρχα χρώματα το πράσινο της λαίλαπας και το γαλάζιο της κυβερνητικής μονιμότητας δεκαετιών, αλλά εσχάτως στο ταμπλό δε έλειψε και το κόκκινο.  Η βασική λανθασμένη και εκ του πονηρού διαπίστωση που προβάλλεται για το «κακό» της αρμένισμα, είναι οι χαμηλές θεαματικότητες των καναλιών της.

** Λανθασμένη γιατί γίνεται με προχειρότητα η εκτίμηση για τον πραγματικό λόγο αυτών των «χαμηλών».

** Εκ του πονηρού γιατί προσφέρεται εύκολα σαν γάντι του μποξ σε αυτούς που θέλουν να την πλήξουν.

Το έκανε ο Κωστής Χατζηδάκης σε ραδιοφωνική του αντιπαράθεση με τον Γιώργο Κατρούγκαλο. Γι αυτό, είπε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ μετά τις αιτιάσεις με αφορμή τον γνωστό χαρακτηρισμό του Σωτήρη Καψώχα, η ΕΡΤ έχει τόσο χαμηλά ποσοστά και «δεν την βλέπουν ούτε οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ». 

Αλλά, αλίμονο αν τα κανάλια της ΕΡΤ πρέπει να τα παρακολουθούν οπαδοί. Αλίμονο αν το κοινό της άλλαζε κάθε φορά ανάλογα με το κόμμα που βρίσκεται στην κυβέρνηση.

Ο συνομιλητής του δεν αντιγύρισε για να πει ότι τα χαμηλά ποσοστά οφείλονται στη φύση και τον σκοπό της ύπαρξης της ΕΡΤ. Η οποία δεν μπορεί –δεν πρέπει– να είναι κανάλι των πλειοψηφιών που βλέπουν με φανατισμό Survivor, Next top model, τηλεπαιχνίδια της συμφοράς, ριάλιτι που προσβάλλουν ανθρώπους και σαπουνόπερες χαμηλού επιπέδου που ψηλώνουν τα ποσοστά...

harddogsport-blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: