2.1.18

Star... συγχώνευση...

Η Νέα Τηλεόραση ΑΕ απορροφάει τη Λυσιθέα ΑΕ...

Συγχώνευση στον Όμιλο της Star Investments, εν όψει της διαδικασίας αδειοδότησης από το ΕΣΡ. Η Νέα Τηλεόραση ΑΕ, ιδιοκτήτρια του Star Channel, οδεύει σε...

συγχώνευση με την εταιρεία Λυσιθέα ΑΕ. Η NTV ΑE θα απορροφήσει τη Λυσιθέα ΑΕ, με αποτέλεσμα την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της πρώτης κατά 6.990.315,68 ευρώ. Μετά τη συγχώνευση, το μετοχικό κεφάλαιο της ΝTV ΑΕ θα ανέρχεται σε 26.550.955 ευρώ.

Σύμφωνα με τους ορκωτούς λογιστές, «η αποτίμηση των συγχωνευόμενων εταιρειών προσδιορίζεται για την απορροφώσα εταιρεία NTV AE σε 6.600.000 ευρώ και για την απορροφώμενη εταιρεία Λυσιθέα ΑΕ σε 6.990.315,68 ευρώ», δηλαδή, συνολικά, οι δύο εταιρείες αποτιμώνται στο ποσό των 13.590.315,68 ευρώ. Η σχέση αξιών ανέρχεται σε 48,564% για τους μετόχους της NTV AE και σε 51,436% για τους μετόχους της Λυσιθέα.

Η προς απορρόφηση Λυσιθέα τηλεοπτικές επιχειρήσεις ΑΕ, με καταβεβλημένο μετοχικό κεφάλαιο 7 εκατ. ευρώ, έχει ως βασικό αντικείμενο τη λειτουργία και εκμετάλλευση τηλεοπτικού σταθμού, την παροχή υπηρεσιών επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης, την παραγωγή λεκτικού και οπτικοακουστικού περιεχομένου.

Μέτοχος της Λυσιθέας είναι η κυπριακή Visbia Μedia Productions. Στο πρώτο ΔΣ συμμετέχουν οι Ευάγγελος Σαμαράς, Αθανάσιος Δάμης και Νίκος Ντάβαρης, πρώην μέτοχος της Νέας Τηλεόρασης (Star), ο οποίος συμμετείχε στην Ανεξάρτητος Τηλεοπτικός Πάροχος Περιεχομένου Ανώνυμη Εταιρεία, η οποία διεκδίκησε άδεια το περασμένο καλοκαίρι, στον διαγωνισμό της ΓΓΕΕ. Ο τελευταίος εκπροσωπεί τη Λυσιθέα...


typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: