31.1.18

Συναγερμός στην Ιντερπόλ...

Έδωσε λίστα με ύποπτους τζιχαντιστές που βρίσκονται στην Ιταλία...

Η Ιντερπόλ πιστεύει ότι 50 ύποπτοι, μαχητές του ISIS έφτασαν στη Σικελία με πλοίο, και σκοπεύουν να...
φτάσουν και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian.

Ο διεθνής αστυνομικός οργανισμός έδωσε τον κατάλογο των υπόπτων στο υπουργείο εσωτερικών της Ιταλίας τον περασμένο Νοέμβριο. Το έγγραφο παρουσιάζει τα ονόματα και τις ημερομηνίες γέννησης 50 υποτιθέμενων μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης, τα οποία είναι πολίτες της Τυνησίας.

Οι ύποπτοι, που πιστεύεται ότι έφτασαν στη Σικελία μεταξύ Ιουλίου και Οκτωβρίου 2017, ενδέχεται να επιχειρήσουν να φτάσουν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, προειδοποίησε η Ιντερπόλ. Τέσσερις ύποπτοι είναι ήδη γνωστοί στις ευρωπαϊκές υπηρεσίες πληροφοριών και πιστεύεται ότι κάποιος έχει ήδη διασχίσει τα σύνορα στη Γαλλία, σύμφωνα με την έκθεση του Guardian.

Οι ιταλικές αρχές χρησιμοποίησαν ναυτικές περιπολίες για να αποτρέψουν την πρόσβαση στην ακτή της Σικελίας, η οποία έχει γίνει ένα δημοφιλές σημείο για τους μετανάστες της Τυνησίας, που προσπαθούν να φτάσουν στην Ευρώπη. Σύμφωνα με έκθεση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τις Εξωτερικές Σχέσεις, 4.500 Τυνήσιοι έφτασαν πέρυσι στις ιταλικές ακτές, τετραπλάσιος αριθμός από αυτόν του 2016.

"Οι ερευνητές δεν μπορούν να αποκλείσουν ότι, μέσα σε αυτούς που ταξιδεύουν στη Σικελία, μπορεί να είναι κρυμμένοι τζιχαντιστές", δήλωσε ο γενικός εισαγγελέας του Αγκριτζέντο...

Πηγή: politico.com

Πηγή φωτο: Reuters 

Δεν υπάρχουν σχόλια: