31.1.18

Ένοχα πειράματα με ρύπους και στην Ολλανδία...

Εξατμίσεις αυτοκινήτωνΤρομακτική διάσταση παίρνει το σκάνδαλο με τα πειράματα σε ανθρώπους και ζώα από αυτοκινητοβιομηχανίες για να διαπιστωθούν οι επιπτώσεις από την...
εισπνοή ρύπων.

Μετά τη Γερμανία, αποκαλύφθηκε ότι τέτοιου είδους πειράματα πραγματοποιούνται εδώ και χρόνια στην Ολλανδία. 


Και ο κατάλογος με τις χώρες στις οποίες διεξάγονται παρόμοιες «έρευνες» ενδέχεται να μεγαλώσει, ενώ οι Βρυξέλλες δηλώνουν «σοκαρισμένες» και ζητούν από τις εθνικές Αρχές να εντοπιστούν όλοι οι θλιβεροί πρωταγωνιστές.

Ολλανδοί επιστήμονες αποκάλυψαν χθες ότι πειράματα, όπως στη Γερμανία, σε ανθρώπους και ζώα για τις επιπτώσεις από την έκθεση στα καυσαέρια πραγματοποιούνται εδώ και χρόνια στη χώρα της τουλίπας.

«Κάνουμε τέτοια πειράματα εδώ και χρόνια και δεν είναι κάτι το καινούργιο... Γίνονται και σε άλλες χώρες», δήλωσε σε ολλανδικές εφημερίδες ο ερευνητής-τοξικολόγος Φλέμινγκ Κάσεε, που εργάζεται στο ολλανδικό «Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας και Περιβάλλοντος» RIVM.

Το εν λόγω Ινστιτούτο προσλάμβανε εθελοντές, που ακολουθούν θεραπευτική αγωγή από καρδιολόγους, και τους εξέθετε σε εκπομπές ενός κινητήρα Ντίζελ τουλάχιστον δύο ώρες κάθε ημέρα.

Πρόκειται για καυσαέρια που αναπνέει κανείς καθημερινά σε μια ζωντανή πόλη ή κοντά σ’ έναν αυτοκινητόδρομο, παρατήρησε ο Φ. Κάσεε, για τον οποίον η αναστάτωση που δημιουργήθηκε στη Γερμανία είναι «μία τρικυμία μέσα σ’ ένα ποτήρι νερό». Το Ινστιτούτο RIVM εργαζόταν για λογαριασμό της ολλανδικής κυβέρνησης.

Δηλώσεις έκανε και η ερευνήτρια Νικόλ Γιάνσεν που εργάστηκε στο RIVM την περίοδο 2010-2015.

Οπως αποκάλυψε στον Τύπο, μία ομάδα εθελοντών ήταν εκτεθειμένη σε καυσαέρια δίπλα σε έναν αυτοκινητόδρομο με μεγάλη κίνηση και μία άλλη ομάδα στο κέντρο του Ρότερνταμ.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: