31.1.18

Ο ΠΑΟΚ πρώτο πλάνο στο γραφείο του Τσακαλώτου...

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ-ΒΙΝΤΕΟ

Μπορεί να είναι ο υπουργός Οικονομικών που έχει συνδεθεί με αποφάσεις για περικοπές και λήψη μέτρων, να πηγαίνει στις Βρυξέλλες και να είναι συνομιλητής μέχρι πρότινος «ορκισμένων εχθρών» όπως ο...
Γερούν Ντάισελμπλουμ ή η Κριστίν Λαγκάρντ παρακάμπτοντας την αριστερή ιδεολογία του, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, όμως, εξακολουθεί να είναι ένας φανατικός ΠΑΟΚτσης.Πώς αλλιώς να ερμηνεύσει κανείς ότι πίσω από το γραφείο του στο υπουργείο Οικονομικών έχει ένα σημαιάκι του Δικέφαλου Αετού, όπως φαίνεται στη φωτογραφία που δημοσίευσε την Τετάρτη το Reuters.Ο ίδιος δεν έχει κρύψει ποτέ τα «ασπρόμαυρα» συναισθήματά του. Δεν είχε διστάσει, μάλιστα, να φωτογραφηθεί στη σουίτα του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη με ασπρόμαυρο κασκόλ τον Φεβρουάριο του 2017, δύο μήνες πριν να κατατεθεί η τροπολογία που χάριζε πρόστιμα στη ΣΕΚΑΠ. Τότε βέβαια δεν είχε αποδειχθεί γουρλής καθώς ο ΠΑΟΚ είχε γνωρίσει βαριά ήττα με 0-3 από τη Σάλκε για το Europa League.

Συχνές είναι οι αναφορές στο Δικέφαλο του Βορρά και σε ομιλίες του στη Βουλή σε μια προσπάθεια να ωραιοποιήσει καταστάσεις και να φανεί χαλαρός.

Κάτι τέτοιο συνέβη τον περασμένο Μάιο όταν βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος τον ρώτησαν τι θα κάνει η κυβέρνηση αν το πρωτογενές πλεόνασμα το 2019 είναι 4% του ΑΕΠ. Κεφάτος, λοιπόν, ο υπουργός των Οικονομικών αφού είπε ότι σε μια τέτοια περίπτωση και επειδή θα είμαστε εκτός μνημονίου το επιπλέον 0,5% του πλεονάσματος θα το κάνουμε ό,τι θέλουμε, πρόσθεσε: «θα δώσουμε 1.000 ευρώ σε κάθε Παοκτζή!»

Κάτι αντίστοιχο είχε κάνει τον Οκτώβριο του 2016 όταν πάλι σε συζήτηση στη Βουλή και αναφερόμενος στο αν συμφωνεί ή όχι με το ΔΝΤ είχει πει: «Άμα το ΔΝΤ πει ότι ο ΠΑΟΚ είναι καλή ομάδα θα πω ότι συμφωνώ με το ΔΝΤ.  Διατηρώ την διακριτική ευχέρεια να συμφωνώ σε κάποια πράγματα με το ΔΝΤ και να μην συμφωνώ σε άλλα».

Ο ίδιος έχει αποκαλύψει ότι έχει φανέλα του Μπερμπάτοφ καθώς και ότι η οπαδική επιλογή του οφείλεται στα καλοκαίρια που περνούσε στην Ελλάδα με τη γιαγιά του στη Θεσσαλονίκη, η οποία ήταν φανατική οπαδός του ΠΑΟΚ.

Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει, τέλος, ότι το 2012 χρησιμοποίησε τη φράση του Πάμπλο Γκαρσία «επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς» για να υποστηρίξει τότε ότι τα Μνημόνια «πέθαναν».

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: