31.1.18

''Η κυβέρνηση θα ολοκληρώσει τη θητεία της το 2019''...

Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ έχουν «διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες» και «δεν είναι πρόβλημα να υπάρχει μία διαφωνία σε ένα θέμα» δήλωσε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Ρήγας, αναφερόμενος στις...
σχέσεις των δύο κυβερνητικών εταίρων, με αφορμή τη διαπραγμάτευση για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 FM», ο κ. Ρήγας επισήμανε ότι «είναι καθαρή η θέση και του Πάνου Καμμένου και των ΑΝΕΛ», ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «η κυβέρνηση θα ολοκληρώσει τη θητεία της το 2019».

Παράλληλα καταλόγισε στην αξιωματική αντιπολίτευση και τον πρόεδρο της Ν.Δ., Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «ξυπνά και κοιμάται ψάχνοντας πώς θα κάνει εκλογές, ψάχνοντας να βρει τρόπους πώς θα πέσει η κυβέρνηση». «Αυτό δεν συνάδει με σοβαρή αξιωματική αντιπολίτευση, που θα ήθελε και να κυβερνήσει, παίζει με τη φωτιά και κυρίως παίζει με τα συμφέροντα της ελληνικής κοινωνίας» ανέφερε.

Κληθείς να σχολάσει δηλώσεις του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Δημήτρη Καμμένου, ο οποίος κατηγόρησε τον επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρη Παπαδημούλη για «πολιτικό χαφιεδισμό», επειδή «έβγαλε τους βουλευτές που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο φωτογραφίες και τις έστειλε στους Ευρωπαίους», ο κ. Ρήγας απάντησε: «Οι ΑΝΕΛ έχουν κάνει μία δήλωση πολύ συγκεκριμένη και δια του προέδρου τους. Από εκεί και πέρα ο καθένας κρίνεται και για τον τρόπο με τον οποίο μιλάει και απαντάει σε ορισμένα ζητήματα. Ο Δημήτρης Παπαδημούλης ενημέρωσε και σωστά ενημέρωσε τους ευρωβουλευτές για το πώς και τι ρόλο παίζουν τα συλλαλητήρια, αυτό έκανε και νομίζω σωστά το έκανε».

Σε ό,τι αφορά την προοπτική συμφωνίας με την ΠΓΔΜ ο κ. Ρήγας υπενθύμισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα είναι σταθερός εδώ και πάρα πολλά χρόνια στη γραμμή της επίλυσης, πρώτον διότι δεν μπορεί να υπάρχει ένα θέμα και να δημιουργούνται προβλήματα στις σχέσεις καλής γειτονίας, φιλίας και οικονομικής ανάπτυξης και δεύτερον επειδή είναι ανάγκη στην περιοχή των Βαλκανίων, όπου η Ελλάδα είναι πυλώνας σταθερότητας, να λυθεί και άλλο ένα θέμα».

«Ο κ. Κοτζιάς έδωσε συγκεκριμένες απαντήσεις πώς πάει η διαπραγμάτευση με την ΠΓΔΜ» πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας ότι δεν θίγονται τα εθνικά συμφέροντα μέσα από αυτή τη διαπραγμάτευση, ενώ για την στάση της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ εκτίμησε πως «δείχνει να αντιλαμβάνεται ότι μέσα από αυτή τη διαδικασία μπορεί να έχουν σταθερότητα και οικονομική ανάπτυξη».

Σχετικά με το επικείμενο συλλαλητήριο στην Αθήνα ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ παρατήρησε ότι «τα συλλαλητήρια δεν διευκόλυναν και δεν διευκολύνουν ποτέ την εθνική στρατηγική της χώρας». «Όποιοι τα υποδαυλίζουν και νομίζουν ότι με τέτοιους τρόπους λύνονται τα εθνικά ζητήματα, κάνουν λάθος. Ιστορικά είχαμε μεγάλες αποτυχίες -μεταξύ αυτών και το θέμα του Κυπριακού- και φτάνουμε στο να έχουμε ήττες σε εθνικά ζητήματα. Εμείς δεν έχουμε να φοβηθούμε από κανέναν και για τίποτα» συμπλήρωσε.

Κληθείς να σχολιάσει τη στάση της Εκκλησίας εν όψει του συλλαλητηρίου δήλωσε: «Ο Αρχιεπίσκοπος έχει κάνει δηλώσεις και ήταν και είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, όσον αφορά και τα συλλαλητήρια και πώς πρέπει να αντιμετωπισθούν. Είναι σεβαστή η στάση και η θέση της Εκκλησίας σε ό,τι αφορά το θέμα της Μακεδονίας»...


naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: