22.1.18

Hρθε η ώρα της συζήτησης για το χρέος...

Με παραινέσεις για ολοκλήρωση των εκκρεμοτήτων της τρίτης αξιολόγησης, αλλά και εύσημα για την...
εφαρμογή σχεδόν όλων των προαπαιτούμενων από ελληνικής πλευράς αναφέρεται η δήλωση του Eurogroup στη χώρα μας, ενώ ο Ευκλείδης Τσακαλώτος τόνισε ότι είναι η ώρα για να δούμε τη φύση της εξόδου από τα μνημόνια, αλλά και το θέμα του χρέους.

Σε συνέντευξη Τύπου μετά τη λήξη του Eurogroup ο Ελληνας ΥΠΟΙΚ δήλωσε ότι δόθηκε η πολιτική στήριξη στην συμφωνία για το κλείσιμο της αξιολόγησης και ότι απομένουν μόνο ορισμένα τεχνικά ζητήματα που θα πρέπει να επιλυθούν».

Ο Έλληνας υπουργός υποστήριξε ότι 1,9 δισ. από τη δόση των 6,7 δισ. ευρώ θα διατεθεί για ένα «μαξιλαράκι», υποστηρίζοντας ότι θα αποτελέσει ένα απόθεμα που θα μας βοηθήσει να σταθούμε στα πόδια μας στο τέλος του προγράμματος.

Τα μάτια μας τώρα είναι στραμμένα στο θέμα της ρύθμισης του χρέους, καθώς η τέταρτη αξιολόγηση δεν περιλαμβάνει τόσο σημαντικά προαπαιτούμενα γιατί το πρόγραμμα είναι εμπροσθοβαρές.

Χαρακτήρισε σημαντική την τελευταία παράγραφο του ανακοινωθέντος του Eurogroup, όπου ξεκαθαρίζεται ότι το EWG θα αρχίσει να επεξεργάζεται τα μέτρα για το χρέος στο πνεύμα και το πλαίσιο της γαλλικής πρότασης για σύνδεση του με την ρήτρα ανάπτυξης.

Ο κ. Τσακαλώτος διευκρίνισε ότι δεν συζητήθηκε σήμερα θέμα προληπτικής πιστωτικής γραμμής και ότι η φύση της εξόδου από το πρόγραμμα θα συζητηθεί προς το Πάσχα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: