10.1.18

Οι Κουκουέδες…

και η κοτσονάτη Έφη…

Η κυβέρνηση βρήκε την ευκαιρία να τα βάλει με τους Κουκουέδες - φράση ξεχασμένη από την αντικομουνιστική ατμόσφαιρα της δεκαετίας του ’60. Κατά Μπάμπη, η «κοτσονάτη», όπως την χαρακτήρισε Αχτσιόγλου, βρήκε την ευκαιρία να…
τα βάλει – με αφορμή το καυτό θέμα της απεργίας – με το ΚΚΕ.

Τα δε μέτρα, που παίρνει η κυβέρνηση, είναι ατάκτως ερριμμένα. Ο Μπάμπης – εκφραστής της γραμμής του καταστήματος – μετά τις ραδιοφωνικές του βολές κατά Καραμανλή, για την οικονομική διαχείριση του 2009 (που σε συνδυασμό με το σχετικό δημοσίευμα της καθημερινής, προκάλεσαν αναταραχή στο στρατόπεδο της ΝΔ), συνεχίζει σταθερά την αιχμηρή κριτική κατά της σημερινής κυβέρνησης.

Όπως είπε απόψε:

Οι βουλευτές ψηφίζουν τα μέτρα πιο εύκολα, όταν τους λένε ότι είναι μνημονιακά ψηφίστε τα να πάμε παρακάτω. Πολλά από τα μέτρα που ψήφισε η κυβέρνηση είναι δικές της επιλογές.

Για παράδειγμα, ο συμβιβασμός με τους τροικανούς για το θέμα των Εργασιακών, της απεργίας, που γίνεται τώρα όλη αυτή η φασαρία είναι η μισή αλήθεια. Τι έπιασε και έκανε η κυβέρνηση; Λέει ευκαιρία να τσακωθώ με τους Κουκουέδες. Δημιούργησε εμπόδια σε πρωτοβάθμιο επίπεδο, ενώ στο δευτεροβάθμιο και στο τριτοβάθμιο που κάθονται οι δικοί της γραφειοκράτες, δεν πείραξε τίποτα.

Η τρόικα ποτέ δεν είχε ζητήσει αυτή τη διάταξη. Η Αχτσιόγλου, γι’ αυτό την είδες έτσι κοτσονάτη, το πήρε και το έκανε ένα όπλο εναντίον του ΚΚΕ.

Παντού, όμως, βλέπουμε ότι η κυβέρνηση παίρνει μέτρα, τα οποία είναι στα όρια του αλαλούμ και θα φανεί, όταν θα πάνε να εφαρμοστούν, οτι η δουλειά δεν είχε γίνει σωστά…

Δεν υπάρχουν σχόλια: