29.1.18

''Το κρίσιμο ερώτημα είναι αν θέλουμε λύση στο «Μακεδονικό» ή όχι''...

Δείτε το βίντεο...

Το κρίσιμο ερώτημα είναι αν θέλουμε λύση στο «Μακεδονικό», ή θα συνεχίσουμε να...
στρουθοκαμηλίζουμε τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Μαντάς στην ΕΡΤ. 
«Είμαστε σε μια ευνοϊκή συγκυρία με την έννοια ότι η γειτονική χώρα έχει μια πιο μετριοπαθή ηγεσία και έχει κάνει κάποιες κινήσεις καλής θέλησης» εξήγησε ο κ. Μαντάς υπογραμμίζοντας ότι «με γνώμονα την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή πρέπει να βαδίσουμε στο δρόμο της λύσης και να βρεθούν τρόποι για το πώς μπαίνουν τα όρια στον αλυτρωτισμό καθώς και το ονοματολογικό».

Ωστόσο πρόσθεσε ότι βρισκόμαστε στην αρχή της διαδικασίας επίλυσης του θέματος και το πώς θα διαμορφωθεί το πλαίσιο θα φανεί στην πορεία των διαπραγματεύσεων.

Απαντώντας σε ερώτηση για τους ΑΝΕΛ ο κ. Μαντάς σημείωσε ότι ο κ. Καμμένος έχει πει ότι δεν θέλει να αναγνωρίσει τη γειτονική χώρα με όνομα που να περιέχει το «Μακεδονία» και ταυτόχρονα ότι έχει εμπιστοσύνη στον ΥπΕξ.  Από την άλλη «ο κ. Μητσοτάκης ξορκίζει τη λύση» και κρατάει αμφίθυμη στάση στο ζήτημα αυτό με δεδομένες τις συγκρούσεις στο εσωτερικό της».

Σε ερώτηση για τη στάση του κ. Μίκη Θεοδωράκη, ο Χρήστος Μαντάς απάντησε ότι «δημοκρατία έχουμε και ο καθένας και η καθεμιά μπορεί να εκφράζεται με τον τρόπο που νομίζει αυτό δεν αφαιρεί τη δυνατότητα να κάνουμε κριτική και να επισημαίνουμε ποιος είναι ο κίνδυνος. Ο κίνδυνος είναι οι ακραίοι εθνικισμοί και η πατριδοκαπηλία, ο καθένας το μετράει και εκφράζεται με τον τρόπο που θέλει να εκφραστεί. Αυτό δεν είναι καμία κατηγορία σε κανέναν είναι μια στάση αρχών πάνω σε αυτά τα θέματα»...

Κατ. Μπρέγιαννη, avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: