30.1.18

Το «Μακεδονικό» και τα μετεκλογικά σενάρια...

Τέλος στα σενάρια περί αποχώρησης και... ανακατατάξεων στο κυβερνητικό σχήμα έβαλαν, τη Δευτέρα, τόσο ο Πάνος Καμμένος όσο και οι Φώφη Γεννηματά και Σταύρος Θεοδωράκης. Η κυριαρχία του...
«Μακεδονικού», όμως, στην ατζέντα έχει δώση τροφή για ανάπτυξη σεναρίων, αλλά και τοποθετήσεων για τη μετεκλογική περίοδο, όποτε κι αν στηθούν οι κάλπες.

Κατά τη διάρκεια της κοινής συνεδρίασης της εκτελεστικής επιτροπής και της κοινοβουλευτικής ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων ο Πάνος Καμμένος ξεκαθάρισε οτι η κυβέρνηση «δεν θα πέσει από το Σκοπιανό».

Ο υπουργός Άμυνας και πρόεδρος του κόμματος διέψευσε με τον δικό του τρόπο τα δημοσιεύματα για ενδεχόμενη αποχώρησή του από την κυβέρνηση, ενώ εξέφρασε εκ νέου την εμπιστοσύνη του στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά.

Αναφορικά με την ονομασία της ΠΓΔΜ επανέλαβε τη θέση του κόμματός πως δε δέχεται λύση που περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία», ενώ εκτίμησε ότι οι διαπραγματεύσεις με την γειτονική χώρα θα διαρκέσουν καιρό ενώ υποστήριξε ότι πέραν της ονομασίας απαραίτητη προϋπόθεση είναι και η αλλαγή συντάγματος αναφορικά με τα αλυτρωτικά.

Όχι τώρα και βλέπουμε...

Διάψευση, όμως, ήρθε και από το Κίνημα Αλλαγής, καθώς τόσο η Φώφη Γεννηματά όσο και ο Σταύρος Θεοδωράκης διεμήνυσαν ότι δεν είναι διατεθειμένοι να αντικαταστήσουν τον Πάνο Καμμένο στην κυβέρνηση, σε περίπτωση που αποχωρήσουν οι ΑΝ. ΕΛΛ.

Το ενδιαφέρον, όμως, εστιάζεται στο «παραθυράκι» που άφησαν ανοικτό συνεργάτες της προέδρου του ΠΑΣΟΚ για μετά τις εκλογές.

«Το ενδεχόμενο μπορεί να προκύψει μόνο μετά από εκλογές, προκειμένου να αποτυπωθούν οι νέοι πολιτικοί συσχετισμοί» σημείωναν χαρακτηριστικά επιθυμώντας, παράλληλα, να ξεδιαλύνουν την ατμόσφαιρα σε περίπτωση που ταχθούν θετικά στην λύση για το «Μακεδονικό».

Η τοποθέτηση του Μαξίμου

Τις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου σχολίασαν, αργότερα, και πηγές του Μεγάρου Μαξίμου επισημαίνοντας ότι «βάζουν οριστικά τέλος στα σενάρια περί κυβερνητικής κρίσης διάφορων καλοθελητών του παλιού πολιτικού συστήματος. Όσο και αν κάποιοι δε θέλουν, θα είναι αυτή η κυβέρνηση που θα οδηγήσει τη χώρα έξω από τα μνημόνια και την επιτροπεία».

Στην κυβέρνηση, πάντως, χθες επιτέθηκαν με σφοδρότητα κατά της Νεάς Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη επαναφέροντας παλαιότερα βίντεο με δηλώσεις και του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Άλλωστε, ο ίδιος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμιζε χθες το πρωί ότι μετά τις συναντήσεις του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς φαίνεται να διαμορφώνεται κάποια σύγκλιση στο «Μακεδονικό» με μόνη «δυστυχή εξέλιξη» τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και της Ένωσης Κεντρώων...


efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: