30.1.18

«Δεν θα περιμένουμε τις εκλογές για να λυθεί το Σκοπιανό»...

''Είμαστε ξεκάθαροι για τη χρήση του όρου ''Μακεδονία'' δήλωσε σήμερα στο ''Ακραίως'' και στον Τάκη Χατζή στον ΣΚΑΪ η εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ Μανταλένα Παπαδοπούλου, προσθέτοντας ότι...
το κόμμα της δεν θα περιμένει τις εκλογές για να επιλυθεί το Σκοπιανό.

Σύμφωνα με την ίδια: «Ισχύει η μη χρήση του όρου ''Μακεδονία'' ή παραγώγου του. Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ είχε μιλήσει για τον ελληνικό όρο ''Μακεδονία''. Παραμένει ένας ελληνικός όρος. Είμαστε ξεκάθαροι από την πρώτη ημέρα».

Μίλησε ακόμα για ''υπόθεση εργασίας'' σε σχέση με αυτό που θα έρθει στη Βουλή για το Σκοπιανό: «Δεν είναι γεγονός, δεν έχει έρθει αυτή τη στιγμή προτεινόμενο όνομα για να έρθει στη Βουλή. Έχουμε υπόθεση εργασίας».

«Αυτό το οποίο έθεσε πρώτο ο κ. Τσίπρας είναι το ζήτημα του αλυτρωτισμού. Από τη στιγμή που αναφερόμαστε σε αλυτρωτισμό, πρέπει να δούμε αν το κράτος θέλει να ενταχθεί στους διεθνείς οργανισμούς. Δεν περιμένουμε να γίνουν εκλογές για να λυθεί το θέμα. Εμείς την έχουμε εκφράσει τη θέση μας από την πρώτη στιγμή» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Εξέφρασε, δε, την απαίτηση για ''λύση εφ' όλης της ύλης'': «Δεν ξέρει κανείς αν τα Σκόπια θέλουν να απαλείψουν τον αλυτρωτισμό. Εμείς μιλάμε για λύση ''εφ' όλης της ύλης''»...


newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: