5.1.18

Έσπασαν κάθε ρεκόρ οι ληξιπρόθεσμες…

«Έκρηξη» στις ληξιπρόθεσμές οφειλές παρατηρήθηκε τον Νοέμβριο, σημειώνοντας ποσοστό ρεκόρ καθότι ξεπέρασαν τα 100 δις. ευρώ, ενώ ταυτόχρονα οι φορολογούμενοι σε ένα μήνα αυξήθηκαν στους 37.000.

Πιο...
αναλυτικά, οι συνολικές ληξιπρόθεσμες οφειλές των φορολογούμενων προς το δημόσιο σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ σημείωσαν ποσοστά ρεκόρ για να διαμορφωθούν στα 100,739 δισ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση σε σχέση με τον Οκτώβριο κατά 988 εκατομμύρια.

Την ίδια ώρα, οι νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές των φορολογούμενων, παρουσίασε αύξηση κατά περίπου 1,2 δισ. ευρώ σε σχέση με τον Οκτώβριο. Πρόκειται για οφειλές που δημιουργήθηκαν από τις αρχές του 2017 και διαμορφώθηκαν τον Νοέμβριο σε 11,631 δισ. ευρώ
Φυσικά πρόσωπα

Ενδιάφεραν ωστόσο παρουσιάζει και το σύνολο φυσικών και νομικών προσώπων. Ειδικότερα, σε διάστημα ενός μήνα παρουσιάζεται αύξηση κατά περίπου 37.000, με τον αριθμός των οφειλετών που έχουν οφειλές προς τη φορολογική διοίκηση να διαμορφώνονται στους 4.207.117 .

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εφορία έχει επιβάλλει μέτρα αναγκαστικής είσπραξης σε πάνω από ένα εκατομμύριο οφειλέτες της. Μέχρι στιγμής ο αριθμός των φορολογούμενων στους οποίους έχουν επιβληθεί κατασχέσεις διαμορφώθηκε τον Νοέμβριο σε 1.035.296 παρουσιάζοντας μέσα σε έναν μόνο μήνα αύξηση κατά περίπου 21.000 οφειλέτες, πράγμα που σημείνει ότι πραγματοποιούνταν χίλιες κατασχέσεις ανά εργάσιμη ημέρα.

Επισημαίνεται στο σημείο αυτό ότι το επόμενο διάστημα σταδιακά η εφορία πρόκειται να επιβάλλει μέτρα αναγκαστικής είσπραξης σε άλλους περίπου 750.000 οφειλέτες της...

Δεν υπάρχουν σχόλια: