8.1.18

Κοτζιάς για Σκοπιανό: Ανοιχτό το ελληνικό βέτο...

Αποτέλεσμα εικόνας για Κοτζιάς... για ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, αν δεν λυθεί το ονοματολογικό...
Χωρίς λύση για το όνομα δεν θα ενταχθεί η ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, διαβεβαιώνοντας ότι...
"θα υπάρξει συμφωνία και θα είναι καλή".

Σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, απέκλεισε τη διενέργεια δημοψηφίσματος για το όνομα.  Η σημερινή αντιπολίτευση δημιούργησε το πρόβλημα και ήταν ανίκανη να το λύσει απάντησε στην κριτική που ακούγεται από την αξιωματική αντιπολίτευση. Αντίθετα «η κυβέρνηση τολμά και θα λύσει το ζήτημα της ονομασίας».

Σύνθετο όνομα για όλες τις χρήσεις περιέγραψε την ελληνική θέση ο υπουργός Εξωτερικών. Ο κ. Καμμένος δεν συμφωνεί με τον όρο «Μακεδονία» στα ελληνικά  σημείωσε ο κ. Κοτζιάς διαβεβαιώνοντας ότι θα υπάρξει πλειοψηφία στη Βουλή και ότι η συμφωνία θα είναι καλή.

«Δεν βλέπω κόμμα στα δεξιά της Ν.Δ. με αφορμή το όνομα» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Κοτζιάς ενώ αναφερόμενος στο όνομα υποστήριξε ότι «το μωρό είναι 25 ετών, δεν γεννήθηκε τώρα» η σύνθετη ονομασία έχει ήδη γίνει αποδεκτή. Στόχος είναι να δώσουμε μια σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό διακριτό από τη χώρα μας.

πηγη avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: