11.1.18

Συνεχίζεται το θρίλερ με το πλοίο-βόμβα...

στο Ηράκλειο (Βίντεο & Φωτό)...

Το θρίλερ με το τι μέλλει γενέσθαι και πώς θα αντιμετωπιστεί και κυρίως από ποιους το πλοίο-βόμβα που «έδεσε» στο λιμάνι του Ηρακλείου, αφού...
πρώτα έπλεε στη Μεσόγειο για σχεδόν έξι μήνες, καλά κρατεί, με τους τοπικούς παράγοντες να απευθύνουν έκκληση για την εξεύρεση μίας λύσης, πριν προκληθεί κάποια τραγωδία από τυχόν ατύχημα.

Οι δηλώσεις του εκπροσώπου της πλοιοκτήτριας εταιρείας, ότι αν προκληθεί έκρηξη, ολόκληρη η περιοχή θα μετατραπεί σε... Σαχάρα, είχαν ως αποτέλεσμα την κινητοποίηση βουλευτών που εκλέγονται στο Ηράκλειο, όπως ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μιχελογιαννάκης, αλλά και του περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρου Αρναουτάκη, ο οποίος με παρέμβασή του προς τον υπουρφό Ναυτιλίας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, ζήτησε να βρεθεί το συντομότερο δυνατό μία λύση και να αποπλεύσει από το λιμάνι του Ηρακλείου το «Ανδρομέδα».

 
Η πρόταση του Κουρουμπλή

Η πρόταση του υπουργού Ναυτιλίας, Παναγιώτη Κουρουμπλή είναι να μεταφερθεί το φορτίο σε εγκαταστάσεις του στρατού ξηράς, μακριά από κατοικημένες περιοχές. Μάλιστα, για το θέμα έχει ενημερωθεί και ο αρχηγός στρατού Ξηράς κ. Στεφανής προκειμένου να προχωρήσει η επιχείρηση.


Το άκρως επικίνδυνο φορτίο του «Ανδρομέδα», δηλαδή τα 29 εμπορευματοκιβώτια με 410 τόνους εκρηκτικών έχουν ξεφορτωθεί από το πλοίο και παραμένουν στον προβλήτα 4-5 του λιμανιού στο Ηράκλειο. Ο διαχειριστής της πλοιοκτήτριας εταιρείας Θεόδωρος Ρέλλος, ισχυρίστηκε με δηλώσεις του στα τοπικά Μέσα, πως έχει στη διάθεσή του όλα τα απαιτούμενα έγγραφα για τη νομιμότητα του ταξιδιού του πλοίου και πως η εταιρεία έπεσε θύμα ναυταπάτης από τους Τούρκους ναυλωτές και φορτωτές με τους οποίους συνεργάστηκε... 


Συνεχίζεται το θρίλερ με το πλοίο-βόμβα στο Ηράκλειο 
 
 
 
 
cretapost.gr, protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: