7.2.17

Το Facebook και η Google στη Γαλλία παίρνoυν μέτρα...


...κατά των ψεύτικων ειδήσεων...
Το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο Facebook και η Google, ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους με ειδησεογραφικούς οργανισμούς στη Γαλλία για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τις ψεύτικες ειδήσεις που...
ανεβαίνουν στις πλατφόρμες τους.
Επειδή δέχτηκαν μεγάλη και αρνητική κριτική το Facebook και η Google, επειδή δεν έκαναν τίποτα για να εμποδίσουν την αναδημοσίευση των ψεύτικων ειδήσεων κατά τις αμερικάνικες εκλογές το περασμένο έτος, το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο και η μηχανή αναζήτησης, αποφάσισαν  να λάβουν μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος αυτού.

Έτσι με αφορμή τις προεδρικές εκλογές που πλησιάζουν (Απρίλιο-Μάιο),  ανακοίνωσαν την συνεργασία τους με γαλλικούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς μεταξύ των οποίων είναι το Agence France Presse (AFP), το BFM TV, η L’Express και η Le Monde, προκειμένου για την αντιμετώπιση της διασποράς ψευδών ειδήσεων στη Γαλλία.

Πάντως στις ΗΠΑ πλέον το Facebook ανακοίνωσε ότι οι χρήστες του θα μπορούν ευκολότερα να επισημαίνουν τα πλαστά άρθρα στο News Feed τους και πρόσθεσε ότι ετοιμάζεται να συνεργαστεί με ειδησεογραφικού οργανισμούς όπως το ABC News και το Associated Press για την πιστοποίηση της γνησιότητας των ειδήσεων.
Τέλος και στη Γερμανία το Facebook έχει ξεκινήσει να αντιμετωπίζει τις ψεύτικες ειδήσεις με αφορμή τις εκλογές του Σεπτεμβρίου.

thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: