20.2.17

Μίνι Eurogroup αυτή την ώρα...

Αποτέλεσμα εικόνας για Ντάισελμπλουμ Τσακαλώτος
... με Τσακαλώτο-Ντάισελμπλουμ-Βίζερ και Τόμσεν.
LIVE BINTEO από τις αφίξεις στις Βρυξέλλες...
Πολυμερής συνάντηση για την επίτευξη τεχνικής προόδου βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα, λίγο πριν την επίσημη έναρξη του Eurogroup στις Βρυξέλλες. Σύμφωνα με...
κυβερνητικές πηγές αυτή τη στιγμή ο Ευκλείδης Τσακαλώτος συναντά σύσσωμη την ομάδα των δανειστών, με κύριο ερωτηματικό της ημέρας την ανακοίνωση της ημερομηνίας της επιστροφής των επικεφαλής των θεσμών.


Αναλυτικά οι δύο Έλληνες αξιωματούχοι συναντιώνται αυτή τη στιγμή με τον Γερούν Ντάισσελμπλουμ (Ευρωζώνη) τον Τόμας Βίζερ (EuroWorking Group), τον Μάρκο Μπούτι, Ντέκλαν Κοστέλο, Πιέρ Μοσκοβισί (Κομισιόν), Μπενουά Κερέ (ΕΚΤ) , Κλάους Ρέγκλινγκ (ΕΜΣ), Ντέλια Βελκουλέσκου και Πόλ Τόμσεν (ΔΝΤ).

Σύμφωνα με πληροφορίες από τις Βρυξέλλες, στόχος της πολυμερούς είναι η συγγραφή της ανακοίνωσης του Eurogroup και αναμένεται να είναι στο ίδιο μήκος κύματος με τις προηγούμενες επιστολές των θεσμών, δηλαδή με την προνονοθέτηση δημοσιονομικών μέτρων.


Μικρής διάρκειας αναμένεται να είναι το σημερινό Eurogroup όπου οι ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης θα εξετάσουν τη πορεία της ελληνικής οικονομίας και θα καταγράψουν τη κατάσταση, με το θέμα της επιστροφής των επικεφαλής των θεσμών στην Αθήνα έτσι ώστε να ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση να αποτελεί το μεγάλο ερώτημα της σημερινής συνεδρίασης.








Δεν υπάρχουν σχόλια: