11.2.17

Η Κεντρική Επιτροπή ορίζει τις «κόκκινες γραμμές»...

Ο Αλέξης Τσίπρας στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑΜε την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, θα αρχίσουν σήμερα στις...
11 π.μ. οι διήμερες εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, σε κεντρικό ξενοδοχείο στην πλατεία Καραϊσκάκη. Οι εργασίες θα ολοκληρωθούν στις 3 το μεσημέρι της Κυριακής.

Τα θέματα που θα απασχολήσουν την Κ.Ε. είναι οι πολιτικές εξελίξεις και ο προγραμματισμός δράσης.

Στην εισήγησή του ο κ. Τσίπρας αναμένεται να ξεκαθαρίσει ότι δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή η προληπτική νομοθέτηση μέτρων για μετά το τέλος του προγράμματος.

Παράλληλα, θα σταλεί «μήνυμα» από μέρους του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης προς τους ηγέτες της Ε.Ε. και των κρατών-μελών της, που θα αναφέρει ότι ο μόνος τρόπος να διαμορφωθεί κοινό μέτωπο απέναντι στην πολιτική Τραμπ είναι να κλείσει αμέσως η δεύτερη αξιολόγηση, χωρίς να παραβιάζονται τα όσα έχουν ήδη συμφωνηθεί τον Ιούλιο του 2015.

Η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής γίνεται την ώρα που η διαπραγμάτευση του Μεγάρου Μαξίμου με τους θεσμούς βρίσκεται στην πιο κρίσιμη φάση της καθώς χθες βράδυ επιδόθηκαν στον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, οι προτάσεις των δανειστών, οι οποίες από σήμερα θα τεθούν στο μικροσκόπιο του κυβερνητικού επιτελείου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που ακολούθησε «υπάρχει σαφής κατανόηση ότι η έγκαιρη ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης είναι προς το συμφέρον όλων».

«Είχαμε μια εποικοδομητική συζήτηση με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και τους επικεφαλής των θεσμών για την πορεία της δεύτερης αξιολόγησης. Υπάρχει σαφής κατανόηση ότι η έγκαιρη ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης είναι προς το συμφέρον όλων. Σημειώθηκε ουσιαστική πρόοδος και είμαστε κοντά στην εξεύρεση ενός κοινού τόπου για την επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα» σημειώνει εισαγωγικά η ανακοίνωση.

Οι θεσμοί «θα αποτιμήσουν την περαιτέρω πρόοδο της δεύτερης αξιολόγησης στο επόμενο Eurogroup» που είναι προγραμματισμένο στις 20 Φεβρουαρίου, καταλήγει το κείμενο που δόθηκε στους εκπροσώπους του Τύπου.

Ωστόσο, κύκλοι του Μαξίμου σημείωναν αργά χθες βράδυ ότι έγινε πρόοδος, ωστόσο όσο παραμένουν παράλογες απαιτήσεις από πλευράς ΔΝΤ, δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για συνέχεια της διαπραγμάτευσης για τη β΄αξιολόγηση σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: