21.2.17

Μέτρα για να μην επαναληφθούν αθλιότητες ακροδεξιών...

Μία μέρα μετά τις νέες προκλήσεις ακροδεξιών έξω από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου εξαιτίας της...
φοίτησης εννέα προσφυγόπουλων από τη δομή της «Αλεξίλ» το υπουργείο Παιδείας διαβεβαιώνει ότι έλαβε όλα τα αναγκαία μέτρα για να μην επαναληφθούν ανάλογα επεισόδια.

Σύμφωνα με δηλώσεις του γ.γ. του υπουργείου Παιδείας, Γιάννη Παντή, στο «Πρακτορείο 104,9 FM», ο Κ. Γαβρόγλου συζήτησε με τον (αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη) Ν. Τόσκα και ζήτησαν να παρέμβει απόλυτα η αστυνομία για να διαφυλαχτεί η τάξη στην περιοχή.

«Θέλουμε σε απόσταση εκατό μέτρων από το σχολείο να μην υπάρχει κανένας που δεν έχει σχέση με το σχολείο, είτε είναι αυτοί οι επτά - δέκα ακραίων φασιστικών αντιλήψεων είτε είναι κάποιοι άλλοι», πρόσθεσε ο ίδιος και χαρακτήρισε μη ανεκτά τα χθεσινά επεισόδια, όπως και τα επεισόδια της προηγούμενης Παρασκευής.

Ωστόσο, μετά τις χθεσινές χυδαιότητες και τα γεμάτα μίσος συνθήματα που έφταναν μέχρι τις σχολικές αίθουσες οι γονείς των προσφυγόπουλων φοβούνται να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο και γίνεται προσπάθεια να μεταπειστούν. 

Ανακοίνωση για τα επεισόδια εξέδωσε και ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης καταδικάζοντας κάθε ενέργεια που έχει στόχο μικρά παιδιά και υπερασπίζοντας το δικαίωμα στη μόρφωση όλων, ανεξαρτήτως φυλής και θρησκείας.

«Για μία ακόμη φορά τις τελευταίες μέρες γινόμαστε μάρτυρες του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας (...) Καλούμε τους δημοκρατικούς πολίτες του Ωραιοκάστρου να υπερασπιστούν αυτό το δικαίωμα και να δώσουν απάντηση στους ολιγάριθμους ακροδεξιούς που δυναμιτίζουν την προσπάθεια ένταξης των προσφύγων», αναφέρει μεταξύ άλλων σχετική ανακοίνωση.

Όπως μεταδίδει ο δημοσιογράφος της «Εφ.Συν.», Απόστολος Λυκεσάς, χθες δεκαπέντε με είκοσι ακροδεξιοί, κραυγάζοντας «έξω οι λαθρό από τα σχολεία» και επαναλαμβάνοντας την πρόκληση στους αντιφασίστες και αντιεξουσιαστές «πού είναι ο Φύσσας;», προσπάθησαν να εμποδίσουν την προσέλευση και το μάθημα των «εχθρών».

Τα παιδιά, πάντως, χάρη στο πείσμα των δασκάλων τους, έκαναν για άλλη μια φορά κανονικά μάθημα παρότι τα γεμάτα μίσος συνθήματα έφταναν μέχρι τις σχολικές αίθουσες.

Το σκηνικό της χθεσινής αντιπαράθεσης ολοκληρώθηκε λίγο πριν από το τέλος των μαθημάτων, όταν νεαρός ακροδεξιός της «Πατριωτικής Ενωσης»(!) πέρασε τον αστυνομικό κλοιό και πήδηξε στο προαύλιο με άγνωστες προθέσεις.

Η πράξη του λειτούργησε ως έναυσμα για να περάσουν στο προαύλιο και αντιεξουσιαστές, οι οποίοι τον ξυλοκόπησαν, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να καταφύγει στο σχολείο για να προστατευθεί...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: